Predsjednik Barce otkrio da se zbog Olma riješio najboljeg igrača prošle sezone

Foto: Profimedia

JOAN LAPORTA, predsjednik Barcelone, na konferenciji za medije potvrdio je ono što se pretpostavljalo. Da je klub ovog ljeta pustio Ilkaya Gundogana (33) nakon samo jedne i to sjajne sezone u klubu, zato da bi napravio mjesta za Danija Olma (26), kojeg je vratio deset godina nakon što je iz klupske akademije La Masije otišao u Dinamo, pa zatim u Leipzig. Barcelona za Olma plaća Nijemcima 55 milijuna eura. 

To je ogromna investicija jer Barcelona zbog godina velike rastrošnosti, koje su je dovele nadomak bankrota, sada djeluje pod jakim restrikcijama koje joj je nametnula La Liga. Barcelona smije trošiti onoliko koliko zaradi. Ali Gundogan, koji se brzo vratio u Manchester City, pomogao je Barci ne da postigne financijski, nego kadrovski balans, otkriva Laporta:

"Nakon što smo doveli Olma, Gundoganova uloga bila je nejasna"

"Gundogan je otišao jer smo tako odlučili samo i isključivo na osnovu sportskih razloga. Nakon što smo doveli Danija Olma, Gundoganova uloga bila je nejasna. Zato što njih dvojica dijele jako sličnu poziciju. Gundogan je inače vrhunski igrač i čovjek."

Gundogan se usprkos tome vratio u Manchester City, klub u kojem je legenda i čiji je kapetan bio. Gundoganov san bio je igrati za Barcelonu, od djetinjstva je maštao o tome, no san je trajao samo jednu sezonu.

"Posao s Olmom je dokaz. Barca je spremna angažirati igrače s vrhunskim ugovorima"

U njoj je njemački veznjak bio najkorišteniji i vjerojatno najbolji igrač Barcelone. Nastupio je u 51 utakmici, skupio je najviše minuta od svih u momčadi (4179) te je zabio pet golova i podijelio devet asistencija.

Predsjednik Barcelone je dodao što se tiče njegovog nasljednika: "Dovođenje Danija Olma dokazuje ono što sam rekao prije nekoliko mjeseci. Barca je spremna angažirati igrače s vrhunskim ugovorima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.