TRANSFERI

Predsjednik Gorice za Index: Još uvijek nemam službenu ponudu Osijeka za Lovrića

Foto: Igor Kralj/Pixsell

KASNO sinoć Sportske novosti objavile su kako je transfer Kristijana Lovrića iz Gorice u Osijek završena priča te da bi Lovrić trebao danas, posljednjeg dana prijelaznog roka, potpisati višegodišnji ugovor s Osijekom težak 300 tisuća eura godišnje plaće.

Iz izvora bliskih klubu jučer nam je potvrđeno kako razgovori još uvijek traju te da bi se sve trebalo znati već danas. Lovrić je u Gorici odigrao ukupno 120 utakmica i zabio 54 gola. Onamo je stigao 2018. godine iz zagrebačke Lokomotive, a ovo je već četvrti prijelazni rok u kojem se priča o njegovom odlasku.

Jasno je da bi Lovrićev transfer bio jedan od najvećih izlaznih transfera u povijesti Gorice. Najveći transfer i dalje je prodaja nigerijskog napadača Iyayija Atiemwena. On je u Dinamo prodan za nešto više od 2.5 milijuna eura, a očekuje se da bi se i Lovrić, ako dogovor bude postignut, preselio u Osijek u ukupnom poslu koji bi bio težak najmanje dva milijuna eura uz bonuse od sljedećeg transfera.

Gorica još nije dobila ponudu

Nazvali smo predsjednika Gorice Nenada Črnka za komentar ove priče, a on nam je dao kratku izjavu kojom demantira ranije napise i tvrdi da još uvijek ništa nije gotovo. Kako kaže Črnko, Osijek još nije poslao službenu ponudu za Lovrića.

"Razgovaramo, Bjelica i ja smo se jučer čuli i postavili okvire u kojima bi ovaj posao mogao biti završen. Mogu demantirati tekst objavljen u Sportskim novostima, ništa još nije dogovoreno, dapače, varijante transfera o kojima se pisalo nisu ni bile one o kojima smo raspravljali u telefonskom razgovoru", rekao nam je Črnko pa dodao:

"Istina je da postoji naš interes za Ndockyta, ali Gorica nikad nije i nikad neće primati igrače kao dio kompenzacije u transferu. Nama je Ndockyt zanimljiv samo u slučaju da raskine ugovor s Osijekom i kao slobodan igrač dođe u Goricu."