Predsjednik PSG-a osumnjičen za otmicu i mučenje

Foto: EPA

PREDSJEDNIK PSG-a, katarski milijarder Nasser Al-Khelaifi osumnjičen je za otmicu i mučenje, koji su se dogodili u Kataru 2020. godine, pišu strani mediji. Al-Khelaifi je pod istragom u Parizu, a prijavio ga je francusko-alžirski poduzetnik Tayeb Benabderrahmane.

On tvrdi da ga je katarski biznismen oteo i mučio jer je bio u posjedu dokumenata u kojima su bile informacije koje bi nepovoljno utjecale na poslovanje i život Al-Khelaifija. Francuski su mediji izvijestili da je Benabderrahmane podignuo civilnu tužbu te da je predsjednik jednog od najbogatijih klubova na svijetu pod istragom.

Dokazi korupcije?

Inače, spomenuti je poduzetnik podnio prijavu prije nekoliko mjeseci. Strani mediji nagađaju da se podaci koje Benabderrahmane ima odnose na nečiste radnje i komunikaciju vezanu uz dodjelu domaćinstva proteklog Svjetskog prvenstva Kataru ili natječaj za dodjelu televizijskih prava za Svjetska prvenstva 2026. i 2030. godine tvrtci BeIN Media, čiji je Al-Khelaifi vlasnik.

Sumnja se da je Katarcima u njihovom naumu pomogao Jerome Vickie, nekadašnji dužnosnik FIFA-e, koji je također pod istragom. PSG ima dosta pravnih problema jer je prošli tjedan prijavljen i njihov igrač Achraf Hakimi, koji je osumnjičen za silovanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.