Prije 16 godina talijanski luđak na golu potukao se s cijelom protivničkom klupom

Foto: Getty Images / Guliver Image

SALVATORE SOVIERO nije bio jedan od najboljih talijanskih golmana. Nije tijekom karijere ni branio za neke od najvećih talijanskih klubova. Međutim, povijest ga pamti po žestokim reakcijama, psovanju sudaca i protivničkih igrača, ali i čestim sukobima u kojima je rado sudjelovao.

Najveći incident u njegovoj karijeri dogodio se prije točno 16 godina na stadionu San Nicola u Bariju, gdje je sa svojom Venezijom gostovao Messini u Serie B. Venezia je izgubila 2:1, a utakmicu je završila s čak tri igrača manje.

U utakmici punoj grubih startova prvi je prema svlačionici morao Gaston Liendo već u 34. minuti nakon dva žuta kartona. No Rubén Maldonado je u 80. također morao van, a kasnije je kažnjen s godinu dana neigranja zbog udaranja suca. 

Ipak, glavni lik u cijeloj priči postao je upravo Soviero, kojem je sudac u 83. minuti pokazao direktni crveni karton zbog verbalnog sukoba s klupom Messine. I onda je krenuo show. 

Soviero je, tek što je pogledao crveni karton, krenuo u obračun s klupom Messine, nakon čega je doslovce tukao svakog tko mu se našao na putu. Sijevali su udarci na sve strane, a golmana Venezije uspjeli su smiriti brojni akteri, među kojima je bilo i ozlijeđenih.

Po završetku istrage Soviero je zbog ovoga kažnjen s pet mjeseci neigranja. 

U karijeri je, osim Venezije, čuvao gol Perugie, Genove, Salernitane, Reggine, Crotonea... Danas je asistent na klupi niželigaša Virtus Ottaviana. 

Tijekom avanture u Genovi sasuo je niz uvreda prema linijskom sucu zbog dosuđenog kornera za protivničku momčad. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.