MMA

Prije osam godina se tukao za Stipin pojas. Sada će se boriti u Šapcu

Foto: Celso Pupo FotoArena/Guliver Image

ANTONIO "BIGFOOT" SILVA je na vrhuncu svoje karijere bio jedan od najstrašnijih MMA boraca na svijetu. Preko dva metra visoki i 130 kilograma teški Brazilac tukao se s najboljim borcima na svijetu. 

Pobijedio je, između ostalih, Fedora, Overeema, Arlovskog i Travisa Brownea, a u 2013. godini se čak i borio za naslov teškaškog prvaka u UFC-u. Ipak, tehničkim nokautom poražen je od Caina Velasqueza. Ogromnom Silvi je oduvijek najveći problem bila mekana brada pa je često padao nakon prvog pravog udarca u borbi. U devet borbi od meča za titulu u UFC-u tukao se devet puta te upisao sedam poraza, remi i pobjedu. Izgubio je pet posljednjih borbi, od čega četiri prekidom i nije se borio četiri godine.

Ipak, Bigfoot se vraća u ring i to u srpskom Šapcu. Megdan, organizacija koju vodi Aleksa Balašević, sin Đorđa Balaševića, uspio mu je dati dovoljno dobru ponudu da se vrati u kavez za barem jednu borbu. Borba će se održati 13. lipnja, a suparnik će mu biti Quentin Domingos.

U razgovoru za AG Fight rekao je: "Jako sam uzbuđen što se vraćam. Jako sam motiviran, puno volim ovaj sport. Problem je bio u glavi, moj život se nakon 2014. godine strmoglavio. Ni u kavezu ni izvan njega nisam bio isti čovjek, radio sam greške koje su jako utjecale na moj život. Jako sam se promijenio, ustao iz teške situacije i očekujem pravog Silvu."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.