nba prvaci

Prije par godina igrao u ABA ligi, sad je s Torontom osvojio svoj drugi prsten

Foto: Guliver Image/Getty Images

KOŠARKAŠI Toronto Raptorsa osvojili su u petak svoj prvi naslov prvaka NBA lige pobijedivši u šestoj utakmici finala u Oaklandu branitelje naslova Golden State Warriorse rezultatom 114:110. Naslov Toronta prvi je trofej pobjednika NBA lige neke kanadske, odnosno neameričke momčadi.

Najzaslužniji za pobjedu Raptorsa bili su Kyle Lowry i Pascal Siakam s po 26 koševa, Kawhi Leonard koji je postigao 22 koša, te Fred VanVleet koji je zabio tri trice u posljednjoj četvrtini, ukupno 22 koša.

Službeni profil ABA lige čestitao je košarkašu Toronta Dannyju Greenu na prstenu i naslovu prvaka. Zašto baš njemu? Zato što je Green prije osam godina, dok je u NBA ligi trajao lockout, bio član ljubljanske Olimpije.

Odigrao je sedam utakmica u Euroligi za Olimpiju, a bio je na prosjeku od 11,4 poena, četiri skoka i dvije asistencije. Kad je štrajk igrača završio vratio se u San Antonio, s kojima je osvojio naslov prvaka 2014. U Spursima je bio specijalist za trice. Ulazio bi s klupe i u serijama je uništavao LeBrona i njegov Miami. Lani je u paketu s Leonardom došao u Kanadu, a u Torontu mu je glavni zadatak bila obrana. Fascinantno je kako je dobro čuvao Stepha Curryja u cijeloj seriji, a posebno u šestoj utakmici finala. Bez sumnje, bio je jedan od ključnih igrača Toronta ove sezone.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.