TRANSFERI

Prije pet godina Dinamo ga je doveo iz Liverpoola, a sad je na korak do Turske

Foto: EPA/Getty Images

ARMIN HODŽIĆ, napadač reprezentacije BiH i bivši nogometaš Dinama, blizu je odlaska iz MOL Vidija, pišu turski mediji koji ga sele u Sivasspor.

Do prekida sezone Hodžić je briljirao u Mađarskoj i s 13 pogodaka je bio najbolji strijelac lige. Dvije godine od dolaska u klub blizu je odlasku iz Vidija.

Orbanov klub

Riječ je o klubu čiji je veliki navijač, ali i financijer, mađarski premijer Viktor Orban. Orbanov klub platio ga je 2,4 milijuna eura i tako postavio klupski rekord po visini ulaznog transfera.

Turski mediji objavili su kako su čelnici Sivasspora u nekoliko navrata ove sezone gledali Hodžića te da su bili vrlo zadovoljni viđenim. U tekstu koji je prenijelo nekoliko tamošnjih portala ne navodi se koliko je Sivasspor spreman da izdvoji za usluge Hodžića.

Sivasspor je trenutno na četvrtom mjestu u Superligi s 49 osvojenih bodova, četiri manje od lidera Trabzonspora.

Nije se snašao u Dinamu

Podsjetimo, Armin Hodžić stigao je u Dinamo u ljeto 2014. godine kao igrač koji je u skorijoj budućnosti trebao postati glavna napadačka opcija kluba s Maksimira. 

U Dinamo je stigao iz Liverpoola kamo je iz Željezničara otišao još kao 17-godišnjak. Nikad se nije uspio probiti kroz sustav selekcioniranja igrača na Anfieldu pa je sreću, kao 20-godišnjak, morao potražiti negdje drugdje.

Napad Dinama u to vrijeme predvodio je Angelo Henriquez, također nogometaš koji je u Dinamo stigao iz engleskog velikana - bila je riječ o Manchester Unitedu.

Dvije sezone prije nego što je stigao u Hrvatsku, Hodžić je igrao na posudbi u Željezničaru, kada je zabio ukupno 28 pogodaka u 45 utakmica u prvenstvu. Za Dinamo nije bio toliko uspješan pa je završio u Mađarskoj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.