Prijelazni rok: Klub koji igra najljepše i najofenzivnije u Premiershipu rekordno platio napadača iz druge lige

Foto: Guliver Image/Getty Images, Hina

SVAKOG dana do kraja prijelaznog roka na Indexu pratite vijesti sa zimske tržnice nogometaša.

Bournemouth je srušio klupski rekord visine transfera za pojačanje i Benika Afobea (22), napadača drugoligaša Wolverhamptona platio 10 milijuna funti.

Afobe, koji je za Trešnje potpisao na četiri i pol godine, dijete je Arsenala, čiji igrač je bio od osme godine života, pa sve do prije točno godinu dana, kada je za 2 milijuna funti prodan Wolvesima. 
 
Tamo je eksplodirao: u 48 utakmica postigao 23 gola, čime je zainteresirao mnoge engleske prvoligaše. Bournemouth je bio najkonkretniji i najizdašniji, a Afobeov dosadašnji klub zaradio je peterostruko od iznosa za koji je kupio mladog napadača.
Bournemouth je tako u zimskom prijelaznom roku napadačke opcije  osnažio sa čak dva igrača, jer prije kupnje Afobea, na posudbu iz Rome došao je Juan Iturbe. Ovaj dvojac trebao bi pomoći klubu koji od ljeta po prvi put u 126 godina klupske povijesti igra u prvoj ligi, da tamo i ostane. 
 
Jer momčad mladog trenera Eddiea Howea (38), koju svi hvale zbog otvorenog garda i napadačkog načina igre, u dosadašnjih 20 kola postigla je samo 22 gola i drži 16. mjesto.

United dovodi Rodrigueza?

Manchester United blizu je dovođenja Ricarda Rodrigueza, lijevog beka Wolfsburga, javlja Bild. Rodriguez, za kojeg Nijemci traže više do 30 milijuna eura, zanimljiv je i madridskom Realu.
 
Abreu u Paragvaju
 
Sebastian "Loco" Abreu, 39-godišnji urugvajski napadač pronašao je novi klub. Paragvajski Sol de America bit će mu čak 21. klub u karijeri.
 
 
Bony ponovno u Swanseaju?
 
Swansea želi vratiti Wilfrieda Bonyja iz Manchester Cityja u koji ga je prodao prije godinu dana za 28 milijuna funti.
 
City otima Hazarda?
 
The Sun je objavio vijest da će Manchester City pokušati dovesti Edena Hazarda, koji će vjerojatno napustiti Chelsea. Za njega su zainteresirani i PSG i Real Madrid.
 
 
 
Begović napušta Chelsea?
 
Asmir Begović prošlog ljeta stigao je u Chelsea gdje je zamjena Thibautu Courtoisu. Za njega je sada zainteresiran Everton, koji u Begoviću vidi nasljednika Tima Howarda.
 
Bacca u Chelseaju?
 
Španjolci pišu da će Chelsea poslati ponudu za Carlosa Baccu, napadača Milana. Bacca ugovor s Talijanima ima do 2019. godine, a Chelsea bi ga mogao dovesti za 30 milijuna eura.
 
Luda borba za Lewandowskog
 
Manchester United, Manchester City i Chelsea bore se za Roberta Lewandowskog, koji na kraju sezone želi napustiti Bayern. Vjeruje se da bi Nijemci za poljskog napadača mogli dobiti oko 90 milijuna eura, piše Independent.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.