Prijelazni rok u sjeni SP-a: Allegri na korak do Milana, Matthaeus stiže na Allianz Arenu

VEĆ se tjednima priča o "sigurnom poslu", a on je uvjetovao dolazak 42-godišnjeg trenera Massimiliana Allegrija na upražnjenu klupu Milana.

Prošle je sezone Milan vodio Brazilac Leonardo, no odavno je bilo znano da će napustiti klupu zbog stalnih svađa koje je vodio s predsjednikom kluba Silvijem Berlusconijem.

Allegri je od 2008. godine bio trener Cagliarija, a prošle je sezone dobio mnoge pohvale za rad u tom klubu.

Još tijekom travnja je Allegri otpušten s dužnosti trenera Cagliarija, no službeno je bilo kakva veza te dvije strane razvrgnuta tek ovog četvrtka.

Zadnjih mjesec i pol dana je Allegri vodio stalne sastanke s predstavnicima Milana, poglavito njihovim dopredsjednikom Adrianom Gallianijem, te je načelno dogovoren sporazum za njegov dolazak na San Siro. Talijanski mediji sada navode, nakon što su obavljene sve administrativne sitnice, da ostaju tek sati do ispunjenja tog posla.

Matthaeus: Želim probuditi uspavanog diva

Preuzimanjem Olympiacosa Ewald Lienen ostavio je praznu trenersku klupu u momčadi njemačkog drugoligaša 1860 Münchena. Na nju bi trebao zasjesti Lothar Matthäus.

Interes za suradnjom potvrdio je sam proslavljeni bivši njemački nogometaš, danas trener lutalica.

"Veliki bi izazov bio probuditi uspavanog diva", veli Matthäus.

Minhenski klub pao je u Bundesligu II u sezoni 2003./04. i od tada ondje i igra. Inače, jedan je i od osnivača njemačkog nogometnog prvenstva koje je osvojio samo jednom (1966.) u dvadeset sezona, koliko je proveo u eliti.

Matthäus je trenersku karijeru započeo 2001. godine. Vodio je od tada pet klubova i mađarsku reprezentaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.