Lacazzette prošao liječničke preglede, Bilić ostao bez zvijezde

Foto: Getty Images / Guliver Image

ČETVRTI dan prijelaznog roka je pred nama. Nakon transfera Hakana Calhanoglua iz Bayer Leverkusena, Milan je na pragu dogovora s vratarom Gianluigijem Donnarummom, koji bi trebao potpisati novi ugovor do 2022. godine.  

S novim ugovorom Donnarumma će postati treći najplaćeniji vratar na svijetu, iza Davida De Geae iz Manchester Uniteda (6,8 milijuna eura po sezoni) i Manuela Neuera iz Bayerna (7,8 milijuna eura). 

Tijek četvrtog dana prijelaznog roka pratite na Indexu...

Ponovno Marseille, ovog puta Jovetića...
 
Iako traži Baccu, Marseille želi još jednog napadača - Stevana Jovetića. Talijanski mediji pišu kako je Inter prihvatio 13 milijuna od francuskog kluba za crnogorskog napadača, ali Jovetić bi se vratio radije u Sevillu, gdje je igrao posljednju polusezonu.
 
Međutim, klub iz Andaluzije ne želi dati 13 milijuna eura za njega, već manje, na što Inter ne želi pristati. Dakle, Marseille čeka odluku momka iz Podgorice. 
Milan traži napadača: Aubameyang, Dembele...Kalinić
 
Iako je za 38 milijuna eura doveo iz Porta sjajnog Portugalca Andre Silvu, Milan želi još jednoj ubojitog napadača za sljedeću sezonu. Rossoneri i dalje sanjaju povratak Pierre-Emericka Aubameyanga, koji vrijedi 60-70 milijuna eura. 
 
No, tu je i fantastični Moussa Dembele iz Celtica, 20-godišnji Francuz koji košta "samo" 30 milijuna eura. A, kao plan C za Milan je Nikola Kalinić. Hrvatski napadač navodno želi zaigrati na San Siru, ali Fiorentina traži 30 milijuna eura, dok velikan iz Lombardije nudi malo više od 20.
 
Ipak, Milan napada ostale opcije, a Kaliniću će se okrenuti ako ne bude mogao dovesti jednog od spomenute dvojice, s tim što će bivšem igraču Hajduka do kraja prijelaznog roka pasti cijena jer se Fiorentina prodaje, a i nitko ne želi nezadovoljnog igrača u momčadi. 
 

 
SLUŽBENO: Swansea se pojačao iz Chelseaja
 
Mladi reprezentativac Engleske Tammy Abraham stigao je iz Chelseaja na jednogodišnju posudbu u Swansea. Talentirani 19-godišnji napadač nedavno je osvojio Svjetsko prvenstvo do 20 godina s Gordi Albionom. 
Marseille kreće po Baccu
 
Francuski Marseille želi se vratiti u borbu za naslove, a ambiciozni čelnici žele što više osnažiti momčad za sljedeću sezonu. A, nova meta je Carlos Bacca. Milan za Kolumbijca traži najmanje 20 milijuna eura, a igrač godišnju plaću od 3,5 milijuna eura.
 
Prema pisanju talijanskih medija, Marseille je spreman dati spomenutu plaću Bacci, ali tek trebaju uslijediti pregovori s Rossonerima. 
Lacazette stigao na liječničke preglede u Arsenal!
 
Jedna od najvećih transfer-bombi ovog prijelaznog roka eksplodirat će ubrzo. Alexandre Lacazette stigao je u London na liječničke preglede, nakon čega će potpisati za Arsenal! Bit će to transfer vrijedan oko 50 milijuna eura, koliko će zaraditi Lyon, a francuski napadač postat će najskuplje pojačanje u povijesti Topnika. 
SLUŽBENO: Ginter iz Borussije u Borussiju
 
Zanimljiv transfer na relaciji Borussia Dortmund - Borussia Monchengladbach. Nakon što je iz Gladbacha Mahmoud Dahoud stigao na Westfalen, sada je Matthias Ginter otišao u suprotnom pravcu. Dortmund će od cijelog transfera zaraditi 17 milijuna eura, a igrač je nakon liječničkih pregleda potpisao za svoj novi klub. 
Zenit ponovno kupuje u Italiji
 
Nakon Leandra Paredesa, koji je stigao iz Rome za 23 milijuna (plus četiri milijuna bonusa), Zenit je sve dogovorio s Torinom oko Kevina Bonifazija. Mladi 21-godišnji branič doći će u Rusiju, a talijanski klub zaraditi osam milijuna eura. 
 
Inter lovi Di Mariju, ali...
 
I dok se Milan uveliko pojačava za sljedeću sezonu, s druge strane grada Inter za sada nije napravio ništa. Međutim, Nerazzurri spremaju pravu bombu prijelaznog roka, ali je situacija komplicirana. Oni love Angela Di Mariju, ali ne smiju potrošiti 50 milijuna eura zbog problema s financijskim fair-playom, pa su spremni, uz novac, poslati u Pariz Joaoa Marija ili Kondogbiju.
 
Ipak, PSG za sada ne želi prodati sjajnog Argentinca, barem ne dok ne dovedu neko pojačanje na njegovoj poziciji, a sve se češće spominje James Rodriguez iz Real Madrida. 
Cassano se vraća nogometu
 
Nakon više od godinu dana, koliko nije igrao, Antonio Cassano se u 34. godini vraća nogometu. Kontroverzni napadač u pregovorima je s Cagliarijem, te bi u sljedećoj sezoni mogao zaigrati zajedno s Marcom Borriellom. Kakav tandem u najavi. 
Bilić ostaje bez Alžirca
 
Nakon samo godinu dana Sofiane Feghouli napustit će West Ham i Slavena Bilića. On je sve dogovorio s Galatasarayem, a Hammersi će zaraditi 4,5 milijuna eura. Alžirac je odigrao 27 utakmica za londonsku momčad i zabio četiri gola, uz tri asistencije. 
SLUŽBENO: Newcastle dobio braniča za 10 milijuna eura
 
Povratnik u Premier ligu Newcastle pojačao se u obrani. Na St James Park stigao je 26-godišnji francuski branič Florian Lejeune iz Eibara za 10 milijuna eura. Zanimljivo, novi igrač Newcastlea je u sezoni 2015/16 bio nogometaš Manchester Cityja, ali nije dobio priliku u klubu s Etihada. 
SLUŽBENO: Thiago Motta još godinu dana u Parizu
 
Francuski doprvak PSG produžio je ugovor na godinu dana sa 34-godišnjim veznjakom Thiagom Mottom. Brazilac, koji igra za reprezentaciju Italije, stigao je u Pariz 2012. iz Intera za 28 milijuna eura, a do sada je u 201 utakmici zabio 11 golova za PSG. 
SLUŽBENO: Luis Gustavo novi je igrač Marseillea!
 
Iskusni veznjak i reprezentativac Brazila napustio je Wolfsburg i stigao u Marseille, koji je platio transfer njemačkom klubu osam milijuna eura. Gustavo se ranije nalazio na meti nekih velikih europskih klubova, među kojima su Juventus i Inter, ali je na kraju završio na Velodromeu. 
Iličića čekala Sampdorija, a on završio u Atalanti
 
Nevjerojatna situacija dogodila se na Apeninima, a glavna zvijezda je Josip Iličić. On je napustio Fiorentinu i trebao je postati igrač Sampdorije, s kojom je bio dogovoren transfer od 4,5 milijuna eura. Međutim, umjesto u Liguriju, on je stigao u Bergamo na liječničke preglede, a Fiorentina zaradila 5,5 milijuna eura.
 
Malo je reći kako je Samp bijesan zbog toga. 
PSG lovi kapitalca: James u Parizu?
 
Zvijezda prijelaznog roka James Rodriguez blizu je odlaska u PSG. Francuski doprvak dogovorio se s Kolumbijcem, a ostalo je još samo da Real prihvati 70 milijuna eura. > OPŠIRNIJE
Tudor pojačanje traži u Juventusu
 
Hrvatski trener na klupi Galatasaraya Igor Tudor pojačanje traži u svom bivšem klubu Juventusu. On želi u Istanbul dovesti Kwadwa Asamoaha, tvrdi turski Fanatik, iako se za sada ne spominje koliko je Galata spremna platiti za iskusnog reprezentativca Gane, čija je trenutačna cijena 11 milijuna eura.
Mourinho preoteo Chelseaju talentiranog tinejdžera
 
Manchester United se tek sprema za transfere "krupnih riba". Alvaro Morata je meta, ali Real traži 80 milijuna eura, tu je i James Rodriguez... Međutim, Jose Mourinho ne gubi vrijeme, pa su Crveni vragovi doveli Di’Shon Bernard (16) iz Chelsea. > OPŠIRNIJE

Perišić - United, nova epizoda
 
Prava sapunica odvija se na relaciji Inter - United - Perišić. Engleski klub želi Hrvata, ali Nerazzurri ne žele popustiti. Ipak, Mourinho će poslati novu, treću ponudu za bivšeg igrača Hajduka. > OPŠIRNIJE
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.