PRIJELAZNI ROK Delirij u Milanu, City oborio rekord s desnim bekom, Chelseajev veznjak od 42 milijuna

Foto: Milan

DVA tjedna prijelaznog roka je iza nas, a svjetski klubovi ne miruju, naprotiv. Svakim danom sve je zanimljivije, a dok klubovi u relativnoj tajnosti dogovaraju kapitalne transfere, mediji svakodnevno špekuliraju i u javnost izlaze s glasinama od kojih većina njih nikad neće biti pretvorena u realnost. No, to je tako u sezoni kiselih krastavaca.
 
Jučerašnji dan, barem za hrvatsku javnost, obilježila je priča da Allegri šalje Marka Pjacu na posudbu u Fiorentinu na dvije godine, uz opciju da "Viole" kasnije otkupe njegov ugovor. U Torinu time žele nagovoriti Fiorentinu da u suprotnom smjeru pusti Bernardeschija, a rivali iz Firence su navodno zainteresirani. 
 
Za komentar smo pitali Marka Naletilića, najuglednijeg hrvatskog menadžera, koji zastupa Pjacu.
 "Marko u Fiorentini? Glupost, to je jedino što imam za reći o tome." jasan i izravan je bio Naletilić.
 
Prijelazni rok uživo pratite na Indexu…

Benfica vraća mladu zvijedu?
 
Prošlog ljeta je Benfica prodala Bayernu Renata Sancheza za 35 milijuna eura. Međutim, mladi Portugalac nije se naigrao kod Carla Ancelottija, pa ga je njemački prvak odlučio poslati na posudbu, a za spomenuti scenarij javila se upravo Benfica. 

GOTOVO: Chelsea i Monaco dogovorili transfer vrijedan 42 milijuna eura
 
Napokon, Tiemoue Bakayoko nastavit će karijeru u Chelseaju. Londonski klub platit će Monacu 42 milijuna eura za 22-godišnjeg defenzivnog veznjaka, a prvak Francuske mogao bi dobiti još pet milijuna eura kroz bonuse. 

Perišić između Intera i Uniteda
 
Direktor talijanskog kluba Walter Sabatini progovorio o budućnosti Hrvata. >OPŠIRNIJE

KRAJ PRIJELAZNOG ROKA U KINI: Propao transfer Aubameyanga
 
Ipak na kraju Tianjih nije uspio dovestii Aubameyanga iz Dortmunda, iako se spominjao transfer od 80 milijuna eura, a plaća igraču od 30 milijuna eura godišnje. Sada su ostali Chelsea i Milan koji love sjajnog golgetera iz Gabona. 

PROBLEMI: Propada transfer Patrika Schicka u Juventus? >OPŠIRNIJE

SLUŽBENO: Roma se pojačala iz Turske
 
Mladi 19-godišnji Cengiz Under novi je igrač Rome za 15 milijuna eura. Talentirani napadač stigao je u Rim iz Başakşehira.

SLUŽBENO: City ima beka od 57 milijuna eura
 
Konačno je Pep Guardiola dobio desnog beka. Na Etihad je stigao i na pet godina potpisao Kyle Walker, a Tottenham je od transfera zaradio velikih 57 milijuna eura, čime je Walker postao najskuplji defenzivac u povijesti. 

SLUŽBENO: Barcelona potpisala Semeda
 
Nelson Semedo novi je igrač Barcelone. Desni bek je stigao iz Benfice za 30 milijuna eura.

Sapunica dana: Aubameyang (ne)ide u Kinu
 
Tianjin je navodno dogovorio veliki transfer Pierre-Emericka Aubameyanga. Borussia Dortmund bi zaradila 80 milijuna eura, a napadač imao godišnju plaću 30 milijuna eura. Kinezi moraju požuriti jer se prijelaznik rok za njih završava u 18 sati.
 
Cijelu situaciju prati Milan, koji također želi kapetana Gabona, i nada se kako do transfera u Kinu neće doći. 

Monaco odbio 45 milijuna eura od Cityja
 
Pep Guardiola traži lijevog beka i spremio je čak 45 milijuna eura za Benjamina Mendyja iz Monaca, ali je prvak Francuske glatko odbio ponudu engleskog kluba. 

SLUŽBENO: Barcelona vratila svoje dijete za 12 milijuna eura
 
Gerrard Deulofeu vratio se u Barcelonu, koja je ga je otkupila od Evertona za 12 milijuna eura. Sjajno krilo je prošle sezone igralo sjajno za Milan, a sada će ponovno dobiti priliku na Nou Campu. 

SLUŽBENO: Gnabry nakon mjesec dana napustio Bayern
 
Iako je nedavno stigao iz Werdera za osam milijuna eura, Serge Gnabry napustio je Bayern, te će igrati za Hoffenheim na jednogidšnju posudbu. Bit će to veliko pojačanje za momčad Andreaj Kramarića, koja se sprema za povijesne kvalifikacije za Ligu prvaka. 

SLUŽBENO: Bakkali u Deportivu
 
Belgijski 21-godišnji ofenzivac Zakaria Bakkali napustio je Valenciju, te će sljedeću sezonu igrati za Deportivo La Corunu na jednogodišnju posudbu. 

GOTOVO: Lazio ima zamjenu za Bigliu
 
Poslije odlaska kapetana Lucasa Biglie u Milan, Lazio je brzo pronašao zamjenu za Argentinca. Na Olimpico će stići Lucas Leiva iz Liverpoola za 5,7 milijuna eura, a dva kluba su postigla dogovor, te se očekuje dolatak veznjaka u Rim na liječničke preglede. 

SLUŽBENO: Turski klub doveo još dva pojačanja
 
Nakon Gaela Clichyja, turski Başakşehir doveo je još dva pojačanja - Edinca i Inlera. 
 
Ludnica u Milanu - stigao Bonucci!
 
Nevjerojatni transfer Leonarda Bonuccija iz Juventusa u Milan zaludio je nogometni svijet. Navijači Rossonera su u deliriju, a branič je stigao u Milano na potpis ugovora. 
Zločesti dečko španjolskog nogometa ipak u Realu
 
Dani Ceballos zaludio je nogometni svijet na Europskom U-21 prvenstvu. Europa ga je upoznala tek ovog ljeta nastupima u Poljskoj, ali najveći španjolski klubovi prate ga puno duže.
 Posljednjih tjedana mogli smo čitati svakakve špekulacije oko budućnosti mladog igrača Betisa. Real ga je prvi snimio, zatim se u igru uključila Barcelona, a ni Betis nije stajao skrštenih ruku i najavio je da će mu povisiti ugovor ako ostane u Sevilli.
 
Ipak,saga je gotova i Ceballos je igrač Reala. Tu je vijest objavio danas Real na svojim službenim stranicama, a dolazak talentiranog veznjaka na Bernabeu još će više udaljiti Matea Kovačića iz momčadi.
 
Ceballos, osim igrama na terenu, puno je pažnje privukao i objavama na društvenim mrežama. Tako je proteklih godina otvoreno navijao protiv Reala, veličao Lionela Messija i Barcelonu, ali i kada je na utakmici Barcelone i Bilbaa izviždana španjolska himna napisao je: "Da bar padne bomba na Camp Nou i pobije te katalonske i baskijske pse."
 
 Vrijeđao je i navijače, suigrače, španjolske zvijezde Gerarda Piquea i Cesca Fabregasa jer su se slikali s katalonskim zastavama, ali unatoč problematičnom ponašanju i postupcima iz prošlosti, Real nije želio propustiti priliku za dovesti jednog od najboljih mladih igrača Europe.
 
Goropadni Milan kupuje sve – doveo Bonuccija iz Juvea za 40 milijuna eura
 
Leonardo Bonucci, jedan od najboljih stopera svijeta, za 40 milijuna eura iz Juventusa odlazi u Milan. Talijanski mediji tvrde kako je posao dogovoren, da će Bonucci na San Siru zarađivati devet milijuna eura.

 </div> <div><strong>West Ham odustao od Girouda</strong></div> <div> </div> <div>Slaven Bilić i dalje muku muči s dovođenjem kvalitetnog napadača. Prije par dana pisali smo kako bi bivši hrvatski izbornik rado doveo Oliviera Girouda iz Arsenala, koji se sprema napustiti Emirates nakon dolaska Alexandrea Lacazettea. Međutim, francuski reprezentativac nije bio pretjerano zainteresiran za dolazak među Čekićare i radije bi se vratio doma (Lyon, Marseille) ili otišao u Everton, koji bi ga također rado doveo. Vidjevši da od posla neće biti ništa, Bilić je konačno odustao od Girouda i opciju u napadu morat će pronaći na nekoj drugoj adresi.</div> <div><strong><br type="_moz" /> </strong></div> <div><strong>Kalinić napustio kamp Fiorentine</strong></div> <div> </div> <div>Nikola Kalinić napustio je kamp Fiorentine, mediji kažu zbog obiteljskih razloga, no više je nego jasno da će hrvatski napadač vrlo vjerojatno otići iz Firenze. Jedino je pitanje kamo. Milan je dugo vremena važio kao najozbiljniji kupac, u igru se uključio i Marseille, a ima i još klubova koji bi rado vidjeli Nikolu u svojoj svlačionici.</div>

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.