NBA

Priprema se veliki trejd u NBA ligi. Jedan je bio MVP, drugi nije igrao dvije godine

Foto: Getty Images

SEZONA trejdova u NBA ligi počela je u ponedjeljak, nekoliko zvučnih imena već je promijenilo klubove, poput Chrisa Paula koji je završio u Phoenix Sunsima, a priprema se još nekoliko velikih razmjena.

Svi klubovi gledaju prema Houstonu, koji je u velikoj rekonstrukciji nakon odlazaka trenera Mikea D'Antonija i generalnog menadžera Daryla Moreya. James Harden i Russell Westbrook izrazili su želju za odlaskom, a Rocketsi su već napravili prvi trejd poslavši Roberta Covingtona u Portland za Trevora Arizu.

Harden ima još dvije godine ugovora, odbio je produljenje na još dvije godine za 103 milijuna, kojim bi postao prvi NBA igrač s 50 milijuna po sezoni, te želi u Brooklyn Netse, gdje bi uz Kevina Duranta i Kyrieja Irvinga na papiru imao velike šanse za toliko željeni naslov.

Westbrook se nije izjasnio gdje bi volio otići, ali Rocketsi pregovaraju s Washington Wizardsima, koji bi u drugom smjeru poslali Johna Walla, što bi bila prava blockbuster razmjena dvojice igrača s ukupno 14 nastupa na All-Star utakmicama.

Wall je bio prvi izbor drafta 2010. i u prvih osam sezona bio je jedan od najboljih playmakera Istočne konferencije, a fizičkim predispozicijama, stilom igre i eksplozivnošću bio je vrlo sličan upravo Westbrooku. No nije igrao skoro dvije godine, od ozljede pete u prosincu 2018. Nakon operacije je razvio infekciju koja je zakomplicirala oporavak, tijekom kojeg se kod kuće poskliznuo u kadi i ozlijedio Ahilovu tetivu.

Da stvar bude gora po Wizardse, Wall je tijekom oporavka potpisao novi četverogodišnji ugovor težak čak 171 milijun dolara, što je cifra koju nitko ne želi preuzeti na sebe uz igrača za kojeg nitko nema predodžbu u kakvom stanju će se vratiti na parket nakon tolike stanke.

Za njegova izbivanja u prvu zvijezdu Wizardsa prometnuo se Bradley Beal, na kojem dalje žele graditi pobjedničku momčad, a Rocketsi bi u godinama rekonstrukcije koje im slijede mogli istrpjeti Wallov ugovor i nadati se da će biti barem približno dobar kao prije ozljede.

Međutim, pregovori i dalje traju jer Rocketsi ne pristaju na čistu zamjenu dvojice igrača, nego žele dodatnu kompenzaciju za bivšeg MVP-a, koji je u posljednje tri sezone u Oklahoma Cityju, prije dolaska u Houston prošle godine, imao triple-double prosjeke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.