Procurila snimka Španjolaca za vrijeme penala, Costa je znao tko ne smije pucati

Foto: EPA

ŠPANJOLSKA reprezentacija ispala je sa Svjetskog prvenstva porazom od Rusije na jedanaesterce u osmini finala.

Debakl nekadašnjih prvaka i dalje je jedna od glavnih tema španjolskih medija koji analiziraju razloge lošeg rezultata.

Izbornik Fernando Hierro, koji je momčad preuzeo par dana prije prve utakmice na turniru, odlučio je tko će od njegovih igrača izvoditi jedanaesterce protiv Rusije. Hierro je nakon produžetaka okupio igrače i razgovarao s njima o redoslijedu izvođenja penala, no odbio je poslušati napadača Diega Costu, čiji mu je savjet možda mogao donijeti pobjedu.

Španjolci su detaljno analizirali snimke i spomenuti razgovor Hierra i igrača prije jedanaesteraca, a Costa je izborniku navodno rekao da Koke, njegov suigrač iz Atletica, nije u stanju pucati penal. Costa je izrazio zabrinutost za Kokeovo stanje zbog mogućeg umora ili manjka samopouzdanja, ali Hierro je već donio odluku koju nije želio mijenjati.

Costa je inzistirao, a Hierro je pitao samog Kokea i nakon toga rekao Costi: "Koke je ok." U priču se uključio i Sergio Ramos, koji je pitao Kokea može li pucati, a on mu je odgovorio potvrdno.

Ipak, Kokeov udarac obranio je vratar Rusije Igor Akinfejev, a nakon toga su kamere snimile Costu kako Hierru pogledom sugerira: "Rekao sam ti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.