Profesionalni gejmer iz Brčkog večeras igra meč života vrijedan 3 milijuna kuna

Foto: ELEAGUE
 
PRVI CS:GO major turnir u 2018. došao je do samog kraja. Večeras će FaZe Clan za koji igra Nikola "NiKo" Kovač i Cloud9 odmjeriti snage u finalu vrijednom pola milijuna dolara, odnosno nešto manje od tri milijuna kuna. 
 
>>MLADI BOSANAC DRUGI IGRAČ SVIJETA Evo koga će slijediti buduće generacije
 
Tek što je nedavno proglašen drugim najboljim igračem svijeta, Nikola "NiKo" Kovač na korak je do najvećeg uspjeha u karijeri, osvajanja CS:GO major turnira. Radi se o najprestižnijem natjecanju u tom esportu i NiKo će ujedno biti prvi igrač s ovih prostora koji će igrati u finalu jednog takvog turnira. 
 
Ogroman je to uspjeh za 20-godišnjeg momka iz Brčkog koji u Bostonu posljednjih tjedana igra nevjerojatan turnir. Kroz zatvorene kvalifikacije i grupnu fazu FaZe Clan je doživio samo jedan poraz, a u doigravanju su bez problema svladali mousesports i Na'Vi. Upravo NiKo trenutno ima najviši rating od svih igrača na turniru i ako njegov FaZe osvoji titulu, lako bi mogao biti proglašen i najboljim igračem turnira. 
 

Protivnici će im biti američki tim Cloud9, koji je napravio ogromno iznenađenje samim plasmanom u finale. Amerikanci su doigravanju slavili protiv G2 Esportsa i SK Gaminga, dvije ekipe koje spadaju među pet najboljih na svijetu. Na krilima domaće publike u prepunoj Agganis Areni u Bostonu Cloud9 zaista djeluje impresivno, ali statistika im ne ide u korist. U posljednjih osam odigranih mapa protiv FaZe Clana nisu pobijedili niti jednom. 
 
U finale FaZe Clan ulazi kao veliki favorit. Sjajna je ovo prilika za NiKu i FaZe da osvoje prvi major i u 2018. krenu kao najbolji CS:GO tim na svijetu. No za to će prvo trebati zaustaviti nalet ekipe Cloud9 i utišati domaću publiku. Ulog je ogroman, osim titule, razlika u novčanim nagradama za prvo i drugo mjesto iznosi 350 tisuća dolara. Prijenos finala možete pratiti na službenom ELEAGUE kanalu od 20:00.
 
Foto: ELEAGUE
 
ELEAGUE Major: Boston drugi je CS:GO major turnir u organizaciji iste kompanije. Ove godine je format natjecanja nešto drugačiji. Igrale su se tri faze, od zatvorenih kvalifikacije pa sve do doigravanja. FaZe i Cloud9 morali su igrati sve faze majora, a sada će snage odmjeriti u posljednjem i najvažnijem meču turnira. Ukupni nagradni fond iznosi milijun dolara. Najboljih osam ekipa na turniru osigurale su Legends status, odnosno plasman na završni dio idućeg turnira u major seriji. 
 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz esport, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Esport
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.