Pronađene su cipele nogometaša nestalog u potresu. "Znamo gdje je njegova soba"

Foto: EPA

CHRISTIAN ATSU se devet dana nakon potresa u Turskoj i dalje vodi kao nestao. Njegov agent Nana Sechere dao je izjavu za Sky Sports. "Nalazim se na mjestu potresa u Hatayu s Christianovom obitelji. Scene su nezamislive, srca su nam slomljena zbog svih ozlijeđenih ljudi", rekao je Sechere.

Više od 37 tisuća ljudi poginulo je nakon što je 6. veljače potres magnitude 7.8 pogodio jugoistočnu Tursku i sjevernu Siriju, a potom i novi jačine 7.5. Među brojnim nestalima je i 31-godišnji Atsu, reprezentativac Gane i bivši igrač Porta, Chelseaja, Evertona Newcastle i drugih klubova. Trenutno je pod ugovorom s turskim Hataysporom, na čijem području se dogodio potres.

"Otkako sam ovdje, uspjeli smo locirati točnu lokaciju Atsuove sobe. Pronašli smo dva para njegovih cipela. Termalna kamera pokazuje znakove pet života, međutim rečeno mi je da su jedino vid, miris i zvuk prave potvrde života. Nažalost, Christiana nismo locirali", izjavio je Sechere.

"Životi se gube zbog nedostatka resursa"

"Ovo je teška situacija i izuzetno smo zahvalni svim turskim i stranim spasilačkim timovima, lokalnim civilima i volonterima na njihovim naporima u spašavanju preživjelih. Međutim, hitno nam je potrebno više resursa, uključujući prevoditelja, na terenu. Stvari se sporo odvijaju i, kao rezultat toga, odgađaju se spašavanja. Životi se gube zbog nedostatka resursa.

Žalosno je što klub nije s nama na terenu, rame uz rame, u potrazi za Christianom. Njihova pozicija i utjecaj s njihovim lokalnim znanjem bili bi od velike pomoći. Molimo predsjednika kluba i gradonačelnika Hataya Lutfua Savasa da osiguraju dodatna sredstva kako bi se ubrzalo spašavanje", dodao je Sechere.