Propao Arnautovićev transfer u Kinu: Ucjenjivao klub pa žestoko kažnjen

Foto: Getty Images

MARKO ARNAUTOVIĆ (29), tvrde engleski mediji, ipak neće napustiti West Ham.

"Kinezi su se povukli, Guangzhou Evergrande odustao je od kupovine", pišu engleski mediji, iako su danima najavljivali kako je West Ham s Guangzhou Evergrandeom dogovorio transfer vrijedan 50 milijuna eura.

Dvostruka nesreća za Arnautovića

Marko Arnautović trebao je u kineskom prvoligašu navodno godišnje zarađivati oko 17 milijuna eura, odnosno 317 tisuća eura tjedno. Inzistirao je na transferu pa se čak i pobunio kada je West Ham odbio prvotnu ponudu vrijednu 40 milijuna eura.

Budući da je prvo htio pronaći Arnautoviću adekvatnu zamjenu, West Ham nije brzao u pregovorima s Guangzhou Evergrandeom. Usput je Marka Arnautovića, plaćenog Stoke Cityju sredinom srpnja 2017. godine 22,3 milijuna eura, kaznio s 226 tisuća eura zbog neprimjerenog ponašanja. Propustio je i subotnji prvenstveni ogled s Bournemouthom.

Ipak, Guangzhou Evergrande u međuvremenu je iznenada poništio ponudu. O razlozima propalog transfera može se tek nagađati.

Pat-pozicija

Marko Arnautović, rođeni Austrijanac srpskih korijena, nalazi se u pat-poziciji. Bivši napadač Twentea, Werdera i Intera zamjerio se klupskoj upravi, kao i navijačima s kojima se očito preuranjeno oprostio proteklog vikenda protiv Arsenala na Upton Parku. Navijači ga prozivaju zbog ponašanja i odluke da slavni engleski klub zamijeni kineskim u kojem je trebao biti bogovski plaćen. Brat Danijel, ujedno i njegov menadžer, branio ga je tvrdnjom kako u Kinu "želi otići zbog osvajanja trofeja".  

Ipak, prevrat je moguć. Kao prvo, zimski prijelazni rok u Kini traje do 28. veljače. Kao drugo, West Ham neće se predomišljati u slučaju nove ponude. Odmah će je prihvatiti jer neće trpjeti nezadovoljnog pojedinca na kojem može dvostruko zaraditi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.