radomir antić

Prosinečki o svom nogometnom ocu: Vjerovao je u mene i nakon svega što mi se događalo

Foto: Guliver Image/Getty Images

JUČER je umro Radomir Antić, jedan od najvećih trenera svih vremena i jedini čovjek koji je imao čast voditi Real, Barcu i Atletico. Antić je sjedio na klupi reprezentacije Srbije tijekom SP-a 2010., a s Robertom Prosinečkim je radio u dva kluba. Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša i slavni srpski trener su surađivali u Realu tijekom sezone 1991./92. te u Oviedu 1994./95.

Antić je obožavao Žutoga, želio ga je dovesti u Atletico, no tada se javila Barcelona s ponudom koju bivši hrvatski reprezentativac nije mogao odbiti. Bila je to pogrešna odluka. Antić je u Atletico umjesto Robija doveo Milinka Pantića koji mu je donio duplu krunu 1996., dok se Pros na Camp Nouu nije baš naigrao.

''Vidiš što ti je nogomet i život. Da sam došao, možda Atletico ne bi osvojio duplu krunu. Za Radomira je ispalo bolje da je došao Milinko, a ja otišao u Barcelonu. Netko je to tako zapisao. Volio je takve igrače jakog prekida. Na tome je bazirao taktiku i detalje. Puno toga sam mu ja tako donio u Oviedu. Zato me volio'', kazao je Prosinečki u razgovoru za MOZZART Sport.

Prosinečki je priznao da mu je Antić spasio karijeru u Oviedu jer u Realu zbog niza ozljeda nije puno igrao.

''Dočekao me u Realu, a kasnije smo bili u Oviedu. Nakon silnih ozljeda vjerovao je u mene jer mi je povjerio ključeve sredine terena. Neću kriti, bio je blagonaklon prema meni, znao me istrpjeti, mada je i njemu i meni ta sredina bila neobična. Ja sam praktički odrastao u Zvezdi, tamo sam se formirao ka osoba. Zatim sam igrao za Real. On je partizanovac, a u CV-ju ima isto da je bio u Realu. Znate li što to znači? Da smo svaku utakmicu igrali pod luđačkim pritiskom. Ili si pobijedio ili ne postojiš. Super nam je bila ta sezona u Oviedu. Odigrali bismo remi i onda bismo se grlili u autobusu. To je za obojicu bilo nešto novo'', priča Prosinečki i tvrdi da je Antić zadužio nogomet i da je njegova ostavština golema.

''Za sebe kažem da sam madridist. Dugo sam bio u Španjolskoj, u Madridu. Znam koliko ga tamo cijene. Još sinoć sam vidio sjajnu naslovnicu Marce i onaj naslov: 'Volimo te.' To je Radomir zaslužio. Ne poznajem nikoga osim njega tko je vodio Real, Barcu i Atletico. Ostavio je iza sebe toliko toga. Teško da će to netko s ovih prostora nadmašiti. Posebno zbog duple krune s Atleticom.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.