Ženski rukometni Euro

Prošle godine je prolazila pakao, doživjela veliki peh, a sad predvodi Hrvatsku

Foto: Instagram

SENZACIONALNA hrvatska ženska rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva pobjedom protiv favorizirane Njemačke 23:20 te će u petak od 18 sati igrati za finale protiv Francuskinja.

Najpopularnija i najbolja hrvatska rukometašica na ovom Europskom prvenstvu je Ćamila Mičijević. "Ćana bez mana", kako sama sebe zove na Instagramu, najbolji je i strijelac i asistent hrvatske reprezentacije. Četvrta je po broju golova na Europskom prvenstvu, osma po jačini udarca, blista i u obrani... I ne samo to, već je i najveća zabavljačica te dobrih duh ekipe koja je u Danskoj ostvarila najveći uspjeh hrvatskog ženskog rukometa. Na Youtube kanalu Hrvatskog rukometnog saveza vodi emisiju "Kod Ćamile na fotelji".

Mičijević je iz Mostara, a nedavno je za Klix objasnila zašto je odabrala Hrvatsku umjesto Bosne i Hercegovine.

"Kad sam imala priliku zaigrati za reprezentaciju Hrvatske, dobro sam razmislila i shvatila da to zaista želim. S druge strane, naravno da me je ranije pogađala činjenica da ne mogu igrati za "moju" reprezentaciju, za državu u kojoj su rođeni moj otac i djed, ali tako je i opet kažem, složit ćete se sa mnom, svi moramo tražiti najbolje mogućnosti za svoju svijetlu budućnost i donositi prave odluke. Učinila sam to i nikada se nisam pokajala, u Hrvatskoj sam provela najljepše godine života i zavoljela tu državu kao da je moja. Na kraju, valjda je dovoljno da se tako i osjećam."

Prije dvije godine je Ćamila teško ozlijedila koljeno. Nakon naporne rehabilitacije vratila se utakmicama, ali već u prvom nastupu se ponovno ozlijedila. Nakon plasmana u polufinale Eura objavila je fotografije iz bolničkog kreveta iz 2018. i 2019. godine uz fotografiju slavlja nakon pobjede protiv Njemačke.

"Može, kako ne može", poruka je najbolje hrvatske rukometašice koja je plasman u polufinale dočekala u suzama.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.