PRVAK SVIJETA S NJEMAČKOM ŠOKIRAO "Kad su nas Talijani izbacili u polufinalu SP-a 2006., slavio sam"

Foto: Screenshot

NJEMAČKI obrambeni igrač i član Arsenala, Per Mertesacker, šokirao je javnost priznanjem da mrzi kad mora igrati utakmice velikog značaja, nebitno radilo se o klupskim ili reprezentativnim mečevima.
 
Svjetski prvak iz Brazila 2014. rekao je da mu velike utakmice stvaraju neizdrživ pritisak te da jedino uživa igrajući takozvane male utakmice. 
 
Mertesacker je igrao za Elf na tri svjetska prvenstva, a na velikoj sceni debitirao je na Mundijalu u Njemačkoj, kad je njegova reprezentacija osvojila treće mjesto.
 
Priznao je da jedva čeka završiti karijeru jer je umoran od nervoze, bolova u stomaku te suza u očima.
 
"Nekada shvatite da vam je sve teret najviše psihičke prirode i to vas ubija. To nije nimalo zabavno, taj pritisak pred utakmice, ali morate uvijek dati maksimum, pa makar bili i ozlijeđeni. Događa mi se pred velike utakmice da me trbuh ubija i da mi se povraća. Onda se počnem gušiti i suze mi same krenu", rekao je 33-godišnji Mertesacker te ispričao jednu nevjerojatnu priču:
 
"Sjećam se Mundijala 2006. godine, to mi je bio najgori trenutak u karijeri. Imao sam 21 godinu. Igrali smo u polufinalu s Italijom i, kada smo izgubili, pao mi je ogroman kamen sa srca. Pa, mi smo ispali s Mundijala, u produžecima, cijela nacija bila je u šoku, a meni je bilo drago jer je napokon sve završilo i pritisak je konačno nestao. To mi je najgori dan u životu", iskren je bio Nijemac, koji je na ovaj način možda otvorio Pandorinu kutiju. Jer vjerujemo da ima još puno vrhunskih sportaša koji se bore sa sličnim problemima, ali za razliku od Mertesackera nisu imali hrabrosti to priznati.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.