Prvaku Europe se pred Euro i Hrvatsku ozlijedio glavni igrač. Gazzetta: Uzbuna!

Foto: Profimedia

NICOLO BARELLA (27), sjajni veznjak Intera i Italije, kojeg mnogi smatraju nasljednikom Luke Modrića, pati od zamora bedrenog mišića samo 10 dana prije Eura. Gazzetta dello Sport vijest o tome donosi pod naslovom "Barella zaustavljen, alarm u Italiji. Ricci and Fagioli na stand-byu" i dodaje: "Izbornik Spalletti želi da Barella igra već prvi meč Eura protiv Albanije, ali za tako nešto Barella bi trebao ostvariti ogroman napredak."

"Barella je igrač s najviše osobnosti, iskustva i europske dubine u reprezentaciji"

Eventualno neigranje Barelle na Euru ili dijelu njega bio bi ogroman udarac za Italiju jer se radi o igraču ogromne kvalitete i iskustva, s 53 utakmice za reprezentaciju. Barella je prije tri godine bio ključni igrač kada su Azzurri osvojili Euro. Spalletti ne može zamisliti da bez njega krene u obranu naslova, u skupini s Albanijom, Španjolskom i Hrvatskom. Ističe to i Gazzetta: "Barella je igrač s najviše osobnosti, iskustva i europske dubine u reprezentaciji. Veznjak koji može i mora ubrzati igru. On je poveznica između obrane i napada, čovjek obiju faza igre. Zato njegova situacija toliko zabrinjava i traži promišljanja o novim rješenjima."

Ist izvor ističe: "Ono od čega Barella pati zahtijeva odmor kako ne bi došlo do pogoršanja. Uostalom, ovako je također ozbiljna situacija. Da nije takva, ne bi Barellin klupski suigrač Hakan Calhanoglu prije dva dana rekao: 'Žao mi je zbog Nicoloa, nadam se da će se brzo oporaviti.' No pitanje je koliko brzo? Sigurno će propustiti generalku za Euro protiv BiH u nedjelju."

Spalletti ima spremne dvije zamjene za nezamjenjivog, ali one imaju tek po dvije utakmice za reprezentaciju

Gazzetta dodaje da Spalletti zato već razmišlja tko bi mogao zamijeniti nezamjenjivog. "Samuele Ricci i Nicolo Fagioli znaju igrati nogomet. Teško da bih ih obojicu vodio na Euro, ali ako Barella..." Talijanski izbornik nije završio rečenicu, ali svi znaju što ovo znači. "Ricci i Fagioli mogli bi pokušati biti rješenje velikog problema o kojem nitko, a posebno ne Spalletti, ne želi ni pomisliti." Dodajmo da spomenuti dvojac ima samo po dvije utakmice za reprezentaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.