ABA LIGA

Prvi čovjek Zvezde o kaosu u Pioniru: Mene su čekali s odvijačima ispred tunela

Screenshot: Telegraf

NEBOJŠA Čović jučer je rekao da je bio zadovoljan atmosferom u Pioniru na majstorici finala ABA lige. Istaknuo je da se Zvezda nije bavila navijačima, već je radila sve da spriječi navijačke ispade.

Danas je gostovao u jutarnjem programu Happy televizije te je žestoko udario po čelnicima Budućnosti i predsjedniku Draganu Bokanu. Naglasio je da je sve što se dogodilo u Beogradu u 5. utakmici bilo inscenirano i da je Budućnost željela da se meč ne odigra istog dana.

"I ono što smo najavili, to se i odigralo. Imao sam informacije o tome, a naši mediji su se pojavljivali kao RTS, nisu htjeli objaviti imena bandita i huligana, znamenita imena, to je dinastički postavljeno dolje. Građani Crne Gore trebali bi se zabrinuti za budućnost", rekao je Čović pa dodao:

"Ako sin ministra policije ulijeće na teren, pljuje ponaosob svakog igrača i govori im svašta, oni imaju mogućnost za više psovki, imaju dva slova više. Identificirali smo 36 osoba i objavit ćemo ih s kompletnim slikama i biografijama, sve su to 'znamenita' lica, neki Kovačević, mali Amar je zaposlen u Vojnoj obavještajnoj agenciji. Naš trener nije mogao ući na teren, napadnut je i isječen direktor aerodroma kod nas od strane predsjednika ŽKK Budućnost. Sve to su gledali iz lože čelnici ABA lige, to je trajalo cijelu utakmicu."

Čović je opisao i da je za njega bila pripremljena posebna "dobrodošlica" s odvijačima.

"Mene su posebno čekali sa šarafima i odvijačima. Plan je bio da se gužva napravi odmah ispred tunela. Nikome od nas nije palo na pamet napuštanje terena iako je plan bio da ne igramo i da se serija završi. Oni su se svi dodvoravali predsjedniku Crne Gore koji je bio u loži. Ne bih to generalizirao, ali zabrinut sam kako žive Srbi u Crnoj Gori.

Uhvaćena su dva navijača Zvezde, obojica su doktori, prebili su ih, izvukli su ih s navijačke tribine, a nakon toga ide tortura od strane policije, opet 'uglednih sinova'. Taj neki Marko Lekić ubada čovjeka u trbuh ničim izazvan dok ga drugi drži. On je ugledni sin Lekića koji bi trebao biti šef za borbu protiv organiziranog kriminala. Organiziran je državni linč na košarkaše Zvezde."

Nakon toga je optužio Jasmina Repešu da je bio inicijator svega, i to u organizaciji predsjednika Budućnosti Dragana Bokana.

"Inicijator svega toga bio je Jasmin Repeša, tadašnji trener Budućnosti. On je drugu utakmicu u Beogradu izgubio s 38 razlike. On čak nije htio ni izaći na konferenciju za novinare, već je napao naše novinare, vrijeđao ih je i otišao u trenersku svlačionicu. Nakon toga u tu svlačionicu ulazi ugledni građanin Dragan Bokan koji ga uvjerava da treba otići na konferenciju i dati izjavu. Oni su već poslali pomoćnog trenera na konferenciju i diktirali mu što treba reći, da je to linč, da Repeša to nikada nije doživio. Zna se kakvi su navijači kod nas", rekao je Čović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.