Prvi golman hrvatske rukometne reprezentacije potpisao za peterostrukog prvaka Europe

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

DOMINIK KUZMANOVIĆ (22) i službeno je postao novi igrač njemačkog Gummersbacha. Prvi vratar hrvatske rukometne reprezentacije tako odlazi iz Nexea u najjaču ligu svijeta. Taj transfer dogovoren je još prije nekoliko mjeseci, no prvotni plan bio je da se on realizira u ljeto 2025. godine. Ipak, Gummersbach je odlučio platiti odštetu da Kuzmanović dođe ranije, a ona bi, kako smo ranije pisali, trebala iznositi između 200 i 250 tisuća eura.

"On je jedan od najtraženijih vratarskih talenata na svijetu i broj jedan u hrvatskoj reprezentaciji, što nas čini jako ponosnima. Nakon mnogo važnih produljenja ugovora i novih potpisa, ovaj igrač je još jedan važan dio slagalice za naš budući smjer", rekao je o Kuzmanoviću Christoph Schindler, izvršni direktor Gummersbacha.

Kuzmanović: Vizija kluba me uvjerila

Kuzmanović je, pak, izjavio: "Odlučio sam prijeći u Gummersbach jer me vizija kluba uvjerila. Siguran sam da zajedno možemo ostvariti zacrtane ciljeve i dovesti klub tamo gdje mu je mjesto. Veselim se novim zadacima u novom okruženju!"

Gummersbach je prošlu sezonu završio na šestom mjestu u Bundesligi, a radi se o istinskom velikanu njemačkog rukometa. Državni prvak bio je 12 puta, a pet puta je osvajao Ligu prvaka. Ipak, još od 1991. čeka na titulu u Bundesligi.

Kuzmanović je briljirao na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, kao i u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a najbolji je bio upravo protiv Njemačke na Euru, kada je upisao 22 obrane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.