NBA

Prvi je odbio kleknuti tijekom himne. Sad su ga s terena odveli u kolicima

Foto: Getty Images

ČETVRTOG dana nastavka NBA sezone u Orlandu prvi je put jedan igrač doživio tešku ozljedu. Igrom slučaja, radi se o istom igraču koji je prvi odlučio propustiti prosvjed klečanjem tijekom izvođenja himne te ju je odslušao na nogama.

Krilni igrač Orlando Magica Jonathan Isaac stradao je u posljednjoj četvrtini pobjede nad Sacramentom 132.116. Prilikom ulaza prema košu uhvatio se za lijevo koljeno i pao na parket, gdje je dugo ostao ležati, dok ga nisu u kolicima odveli u svlačionicu.

Pregled je pokazao pokidane ligamente istog koljena koje je ozlijedio u prvom dijelu sezone, zbog čega je propustio 31 utakmicu. Koljeno se očito nije dovoljno oporavilo i sad ga čeka puno dulje mirovanje.

Isaac je u petak bio glavna vijest u američkim medijima jer je bio prvi košarkaš koji u nastavku sezone nije tijekom izvedbe američke himne prije utakmice kleknuo u znak prosvjeda pokreta Black Lives Matter. Za razliku od svih ostalih igrača svih ostalih momčadi, nije ni navukao majicu s natpisom Black Lives Matter. Svoj je potez objasnio - Isusom.

"Vjerujem u pokret Black Lives Matter, ali ne vjerujem da su klečanje i nošenje majice u skladu s njim. Svi činimo grijehe, a rješenje za sve svjetske probleme, ne samo rasizam, riječ je Isusa Krista", pokušao je tada objasniti Isaac, bivši ministrant.

Njegove će probleme s ozljedom sad ipak morati rješavati liječnici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.