Transferi

Prvi potez novog trenera Chelseaja bit će dovođenje Hrvata u povijesnom transferu?

Foto: Profimedia

DOJUČERAŠNJI strateg Brightona Graham Potter je potvrđen kao novi trener Chelseaja par dana nakon što je novi američki vlasnik londonskog kluba Todd Boehly poslije poraza od Dinama u Ligi prvaka uručio otkaz Thomasu Tuchelu.

Fabrizio Romano, najpouzdaniji novinar kad su u pitanju transferi, javlja da bi Potterov prvi potez u sljedećem prijelaznom roku mogao biti dovođenje Joška Gvardiola. Hrvatski reprezentativac se ovog ljeta povezivao s Chelseajem, navodno su londonski klub i Leipzig u završnici prijelaznog roka bili blizu dogovora transfera od 90 milijuna eura, ali je na kraju odlučeno da će Gvardiol ostati još jednu sezonu u Njemačkoj pa je produljio ugovor do 2027. godine s Leipzigom.

Falk: Istina je

Vijest o tome da će Chelsea pokušati dovesti Gvardiola u siječnju potvrdio je i Bildov novinar Christian Falk. Ako do tog transfera dođe, 20-godišnji Gvardiol će postati najskuplji branič u povijesti nogometa. Očekuje se da bi njegova cijena nakon Svjetskog prvenstva u Kataru mogla biti oko 100 milijuna eura.

Nedavno je i Mateo Kovačić otkrio da su se u Chelseaju raspitivali o Gvardiolu. "Pitali su me za njega i rekao sam sve najbolje. O njegovim igračkim sposobnostima ne treba govoriti, sjajna je osoba i nadam se da ćemo jednom igrati zajedno u ovom klubu."

Dinamo čeka milijune

Od transfera će profitirati i Dinamo, iz kojeg je Gvardiol prošle godine otišao za 18 milijuna eura. Naime, Dinamo ima pravo na 20 posto profita koji će Leipzig dobiti od sljedećeg Gvardiolovog transfera. To znači da bi u blagajnu zagrebačkog kluba stiglo još oko 15 milijuna eura.