Prvi veliki Jurićev potez na klupi Rome. Natjerao je klub da poništi svoju odluku

Foto: EPA

IAKO je prije samo dva dana zasjeo na klupu Rome, Ivan Jurić već je povukao prvi veliki potez na trenerskom mjestu kluba iz glavnog grada Italije. Naime, Jurićeva intervencija potaknula je čelnike Rome da u momčad vrate Nicolu Zalewskog (22), kojeg su prije svega tjedan dana izbacili iz ekipe.

Mladi bek izbačen je iz momčadi jer je odbio transfer u Galatasaray vrijedan 15 milijuna eura. Roma ga je htjela prodati jer je ušao u zadnju godinu ugovora te ga nije htjela na ljeto izgubiti bez odštete. Sad već bivši Romin trener Daniele De Rossi nije se previše osvrtao na tu odluku, ističući kako je ona donesena na višim instancama.

Jurićeva intervencija vratila Zalewskog u momčad

Jurić se u toj situaciji drugačije ponio, piše talijanski insajder Gianluca Di Marzio. Hrvatski trener očito ima u planovima poljskog reprezentativca, koji je nedavno zaigrao i na Opus Areni protiv Hrvatske, pa je kroz razgovor s njim i s klubom dogovorio njegov povratak u momčad. Di Marzio dodaje da će povratak Zalewskog u momčad ujedno otvoriti put prema novim pregovorima oko produljenja ugovora.

Iako je poljski reprezentativac, Zalewski je rođen i odrastao u Italiji, a u Romi je od svoje devete godine. Za prvu momčad debitirao je 2021. i od tada skupio 109 nastupa uz dva pogotka i sedam asistencija.

Podsjetimo, Jurić je u srijedu imenovan novim trenerom Rome nakon što je De Rossi dobio otkaz jer je osvojio samo tri boda u prva četiri kola Serie A. Jurić je bez posla bio od kraja prošle sezone, kada je napustio Torino, čiji je trener bio tri godine.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.