TRANSFERI

PSG je doveo čovjeka koji bi mu trebao donijeti Ligu prvaka. Odmah tjera 10 igrača

Foto: EPA

PSG JE nedavno upisao veliku tržišnu pobjedu. Uspio je u Parizu zadržati Kyliana Mbappea, svog najboljeg igrača i čovjeka oko kojeg planira u godinama koje dolaze graditi novi projekt. Također, došlo je do smjene na poziciji sportskog direktora. Brazilac Leonardo napustio je klub kako bi tu poziciju preuzeo Luis Campos, dugogodišnji sportski direktor Lillea.

Upravo je Campos doveden kao čovjek koji bi trebao kreirati sportsku politiku PSG-a u sljedećih nekoliko godina, a sve s ciljem da se novac troši racionalnije te da napokon na Park prinčeva stigne ušati trofej Lige prvaka. Le Parisien je danas najavio da će prvi Camposov korak biti čišćenje postojeće kadra.

Deset igrača odlazi

Kako piše renomirani francuski medij, klub će u ovom prijelaznom roku napustiti čak deset igrača na koje Campos ne računa. To su redom Sergio Rico, Layvin Kurzawa, Thilo Kehrer, Abdou Diallo, Leandro Paredes, Ander Herrera, Danilo, Idrissa Gueye, Julian Draxler i Mauro Icardi.

Klub je već napustio Angel Di Maria kojem je istekao ugovor, a brojni mediji pišu kako iz vrha PSG-a dolaze informacije kako su šeici voljni saslušati i ponude za Neymara. Nisu skloni prodaji, ali ako netko na stol stavi iznos koji bi ih zaintrigirao, otvoreni su za pregovore.

Tko će biti trener?

Osim igračke križaljke, Camposa čeka i proces odabira novog trenera. Le Parisien piše da je Mauricio Pochettino odavno izgubio povjerenje čelnika kluba te da je sada na Camposu da dovede čovjeka kojem će povjeriti momčad. 

Prvi pokušaj dovođenja novog trenera bio je usmjeren prema razgovorima sa Zinedineom Zidaneom, ali je francuska legenda odbila poziv Parižana jer se nada, a prema nekim izvorima je to već i dogovoreno, da će nakon odlaska Didiera Deschampsa i Svjetskog prvenstva u Kataru preuzeti francusku reprezentaciju. 

Osim Zidanea ranije su kao potencijalni novi treneri PSG-a spominjani Antonio Conte, Thiago Motta i Joachim Low, ali zasad nema informacija koje bi potvrdile da se s ijednim od njih aktivno pregovara.