transferi

PSG mu je nudio 12 milijuna eura godišnje. On je odabrao Real i 6 milijuna

Foto: EPA

AURELIEN TCHOUAMENI (22), reprezentativac Francuske i jedan od najboljih mladih veznjaka na svijetu, prije deset dana potpisao je za Real, koji ga je iz Monaca uzeo ispred Liverpoola i PSG-a. Tchouamenija su neposredno prije toga osobno zvali Jürgen Klopp i Kylian Mbappe kako bi ga privoljeli da dođe u Liverpool, odnosno PSG, ali ih je odbio jer se obećao Realu.

Real je ubrzao pregovore s Tchouamenijem baš tada, krajem svibnja, jer ga je tada definitivno odbio upravo Mbappe. Naravno, veznjaka nije doveo kao zamjenu za napadača, nego su mu se neuspjehom dovođenja Mbappea oslobodila sredstva u budžetu. Tchouameni je, naime, jako skup.

Monaco ga nije htio pustiti ispod 80 milijuna eura fiksno te s bonusima za 100 milijuna eura. Tchouameni je tako postao treći najskuplji transfer u povijesti Reala, nakon Hazarda i Balea. Igrača kojeg sada žele najbolji i najbogatiji klubovi u prvotimca je promovirao Niko Kovač kada je u ljeto 2020. preuzeo Monaco. Ubrzo je postao nezamjenjiv u klubu te reprezentativac Francuske. 

Marca sada otkriva da je PSG u zadnji tren nastojao oteti Tchouamenija ponudom koja je uključivala plaću od 12 milijuna eura po sezoni. To je, ističe najčitaniji španjolski list sjajno upućen u stanje u Realu, duplo više od onog za koliko je Tchouameni potpisao u Realu. 

Isti izvor komentira: "Tchouameni je doista dokazao da su mu njegova želja i obećanje koje je dao važniji od novca. Nije navijač Reala od malih nogu, kao što svi kažu, ali je pokazao da su mu sportski motivi važniji od ekonomskih."