PSG šokantno krenuo po wonderkida. Barcelona ga mora pustiti ako ponudi 110 mil. eura

Foto: Profimedia

FRANCUSKI mediji javljaju, a španjolski prenose, da se u sklopu PSG-ove ofenzive na Barcelonu sprema spektakularan transfer. PSG je krenuo na dva igrača Barce. Prvi je krilni napadač Ousmane Dembele i to mora riješiti zaključno s ponedjeljkom jer Francuzu do kraja mjeseca vrijedi odštetna klauzula od 50 milijuna eura. Nakon toga se poduplava.

PSG je krenuo po dva igrača Barcelone. Ima samo tri dana da ih kupi

"Dembele je jako blizu prelaska u PSG. Pregovori su u poodmakloj fazi. 26-godišnjak ima odštetnu klauzulu od 50 milijuna eura zaključno s 31. srpnja. Nakon toga se povećava na 100 milijuna eura", objavio je RMC Sport. Dembelea je Barcelona prije šest godina kupila od Borussije Dortmund za 135 milijuna eura. I dok je Dembele većim dijelom staža u Barci razočarao, drugi njen igrač koji je velika želja PSG-a briljira.

"PSG je pokrenuo operaciju kupnje Pedrija. Luis Enrique je rekao vodstvu kluba da učini sve što je moguće kako bi ga doveli. Pedriju nije mrska ova ideja. Štoviše, htio bi opet raditi s trenerom koji ga je vodio u Barceloni. Kao i kod Dembelea, PSG i ovdje mora biti brz jer Pedriju također samo još tri dana vrijedi niža otkupna klauzula, nakon čega jako raste.

Ostaje li Barcelona bez simbola ere nakon Messija?

Do tada se Pedrija može kupiti za 110 milijuna eura", pišu Francuzi te dodaju da je Enrique istaknuo Pedrija kao savršenu zamjenu za Marca Verrattija, koji odlazi u Saudijsku Arabiju. Ako PSG ponudi 110 milijuna eura za Pedrija, Barcelona ga mora pustiti da pregovara s Parižanima.

Opasnost od njegovog odlaska šokirala je navijače Barcelone jer Pedri (20) je simbol nove Barce i ere nakon Messija, predodređen za nositelja igre iduće desetljeće. Barcelona ga je prije tri godine dovela iz Las Palmasa za 17.5 milijuna eura. Od tada je mladi veznjak postao nezamjenjiv igrač Barcelone sa 109 nastupa i 16 golova te standardni reprezentativac Španjolske za koju je nastupio 18 puta.