Europske lige

PSG u tajnosti tjera čovjeka koji je u klub doveo Neymara, Messija i Mbappea?

Foto: EPA-EFE

VEĆ neko vrijeme je poznato kako je PSG vrlo blizu raskida suradnje s Leonardom, bivšim brazilskim nogometašem koji u Parizu službeno i dalje obnaša dužnost sportskog direktora. Međutim, ono što se nije moglo očekivati je da se klub s Leonardom rastane bez ikakve javne objave, a kako javlja RMC Sport, upravo to će se dogoditi:

"Prema našim informacijama, PSG neće službeno obznaniti Leonardov dolazak, a istovremeno pripremaju angažman Luisa Camposa na poziciji sportskog savjetnika. Portugalac će preuzeti posao od Brazilca, kojeg su iz vodstva kluba informirali o prekidu suradnje nakon posljednje utakmice sezone."

Leonardu je ovo bio drugi boravak na poziciji sportskog direktora u Parizu. Taj je posao prvotno obavljao od 2011. do 2013. godine, da bi se vratio 2019. i ostao tri godine. Sudjelovao je u svim transferima aktualnih zvijezda pariškog kluba. Do rastanka je došlo dan nakon što je Mbappé produžio ugovor na još tri godine iako se špekuliralo kako će otići u madridski Real.

Luis Campos koji će naslijediti Leonardovu funkciju u nogometnom je svijetu poznat kao jedan od najvećih stručnjaka za transfer politiku. Bio je arhitekt momčadi Lillea i Monaca, koje su jedine posljednjih godina uspješno prekidale dominaciju PSG-a u Ligue 1.