Puljak najavio obnovu Poljuda i spektakularni projekt: Planiramo novi stadion Hajduka

Photo: Hajduk.hr/Index/Milan Sabic/PIXSELL

DANAS je održana skupština Hajduka u kino dvorani na Poljudu. Predsjednik Lukša Jakobušić prvo je objavio da šestorica igrača sigurno napuštaju splitski klub na kraju sezone, a gradonačelnik Ivica Puljak je kao predstavnik većinskog vlasnika kluba rekao kako će stadion Poljud u obnovu. Njegovo obraćanje prenosimo u cijelosti:

Puljak: Obnova Poljuda bi koštala 30-40 milijuna eura

"Grad vas gleda kao partnere i želimo vam uvijek dobre rezultate. Zajedno s upravom Hajduka ću vam predstaviti plan za razvoj infrastrukture kojeg smo napravili nakon višemjesečnog rada kojeg Split zaslužuje. Projekt ćemo podijeliti u tri faze. Obnoviti stadion Poljud, uključiti dodatne sadržaje na stadionu i gradski projekt Brodarica.

Prva faza je obnova stadiona Poljuda. To je najbolje rješenje za stadion. Pričamo o obnovi armirano-betonske konstrukcije, krova, prstena oko stadiona, atletske staze, rasvjete i ozvučenja. Početak obnove bi trebao biti u drugom kvartalu iduće godine, a procjena troškova je 30-40 milijuna eura, financirali bi grad i država. Financiranje je najizazovniji dio ovog projekta.

Puljak najavio projekt Brodarica

Druga faza uključuje dodatne sadržaje stadiona. To uključuje parkiralište, dodatne terene, prostore za akademiju, treći objekt ispod Zapadne tribine, gradski projekt Poljud u funkciji sporta. Gradnja bi trebala početi u prvom kvartalu 2025. godine.

Treća faza je Gradski projekt Brodarica. Planiramo novi stadion Hajduka, kongresni centar, poslovni centar, gradske stanove za dugoročni najam. Početak radova bi bio početkom 2026. godine, a završetak bi bio do Europskih igara 2027. godine. Financiranje bi obavili grad, Hajduk i partneri. Ovo je vrlo ambiciozan plan, ali nije skroz nerealan i može osigurati europske ambicije i stabilnost Hajduka.