Qarabag je prošle sezone skoro iz Europe izbacio Leverkusen. Dinamo ga je deklasirao

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

DINAMO je deveti put u svojoj povijesti ušao u Ligu prvaka. Hrvatski prvak je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka pobijedio Qarabag u uzvratu 2:0 te se s ukupnih 5:0 plasirao u elitno europsko natjecanje. Dinamo će u Ligi prvaka igrati ukupno osam utakmica po novom formatu, a protivnike će saznati u ždrijebu, koji će se održati u četvrtak u 18 sati.

Dinamo je u ždrijebu play-offa Lige prvaka mogao i bolje proći, ali je izvukao vrlo neugodnu azerbajdžansku momčad. Qarabag je u Maksimiru odigrao puno bolju utakmicu nego u uzvratu, a koliko je to u biti dobra momčad dovoljno govori podatak iz prošle sezone.

Odličan nastup u Europi

Naime, Qarabag je u skupini Europske lige s Leverkusenom, Moldeom i Hackenom osvojio drugo mjesto i prošao u sljedeću fazu natjecanja. U play-offu je nakon produžetka izbacio portugalsku Bragu da bi ga ždrijeb u osmini finala opet spojio s Leverkusenom.

Iako je u skupini izgubio 1:0 i 5:1 od moćnih Nijemaca, koji su Bundesligu osvojili bez poraza i sa nevjerojatnih 17 bodova više od Bayerna, nogometaši Qarabaga su u osmini finala EL-a bili nadomak senzacije. 

Qarabag je igrao u istom sastavu kao protiv Dinama, a na poluvremenu prve utakmice u Bakuu je vodio 2:0. Leverkusen je smanjio preko Wirtza u 70. minuti, a od poraza se spasio golom Patricka Schicka u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Do treće minute nadoknade bili u četvrtfinalu EL-a

Očekivala se lagana pobjeda Nijemaca u uzvratu, ali je Qarabag opet iznimno namučio Bayer. Gosti su poveli u golom Zoubira u 58. minuti, a nakon što je Jafargulijev u 62. dobio crveni karton, Juninho je u 67. senzacionalno povećao prednost na 0:2.

No, Leverkusen je u 72. smanji preko Frimponga i onda se nevjerojatnim preokretom u sudačkoj nadoknadi dočepao četvrtfinala. U trećoj minuti sudačke nadoknade Shick je zabio za 2:2, a isti igrač je u osmoj minuti nadoknade pogodio za prolazak Leverkusena, koji je kasnije u finalu izgubio od Atalante 2:0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.