FORMULA 1

Räikkönen nasmrt uplašio momčadskog kolegu. "Kimi, je*ote, daj uspori"

Foto: Screenshot

KIMI RÄIKKÖNEN nasmrt je uplašio momčadskog kolegu Antonija Giovinazzija iz Alfa Romea tijekom zafrkancije na legendarnoj stazi Nordschleife kraj Nürburgringa.

Alfa Romeo je u suradnji s Formulom 1 Kimija i Giovinazzija poslao na stazu, a Giovinazzi je tijekom jednoga kruga 20,6 kilometara duge staze Kimiju morao postaviti 23 "ili-ili" pitanja vezana za njegovu karijeru. 

No Finac je vozio toliko agresivno da se Giovinazzi, inače i sam vozač utrka, jako uplašio i uspio je Fincu postaviti tek tri pitanja.

"Što se bojiš? Pa znam što radim", rekao mu je Kimi kroz smijeh dok je Talijan zgrčeno sjedio u sjedalu i pridržavao se za vrata automobila.

"Jebote, Kimi, daj uspori malo", molio je Giovinazzi dok je Räikkönen hladnokrvno i pomalo nezainteresirano prolazio 73 zavoja na zloglasnoj stazi.

Momčadski kolege kasnije su zamijenili uloge, a Giovinazzi je nekoliko puta rekao da mu još nije dobro od Kimijevog divljanja.

Za potrebe snimanja simpatičnog videa Kimi i Antonio vozili su Alfa Romeo Giuliju Quadrofoglio, luksuzni sportski sedan s 505 konjskih snaga. Kimi ga je vozio do krajnjih granica na stazi koja slovi za jednu od najopasnijih na svijetu.

Riječ je o kružnoj stazi dužoj od 20 kilometara koja obiluje opakim zavojima, visinskim razlikama, uzbrdicama i nizbrdicama, a legendarni Jackie Stewart nazvao ju je "zelenim paklom" budući da se uglavnom ide kroz šumu. Na službenim utrkama koje se na njoj održavaju i dalje do sad je poginulo više od 70 trkača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.