RABONA IZ MRTVOG KUTA Novi pregled FIFA-inih 17 golova tjedna

Foto: Fifa 17

PREKRASNI dalekometni udarci obilježili su novi pregled FIFA-inih 17 golova tjedna, a na kraju videa skriva se prava poslastica. Gol s Mattom Richiem iz mrtvog kuta jedan je od najljepših koje smo dosad vidjeli. Sigurni smo da ni vas neće ostaviti ravnodušnima.

Zabiti iz slobodnog udaraca uvijek je bio poseban izazov za sve FIFA-ine igrače, a u ovom pregledu tjedna imamo priliku vidjeti čak dva slobodnjaka. Oba gola postignuta su udarcem vanjskim stranom noge, što ih čini još ljepšima. Uz slobodnjake i nekoliko odličnih voleja, tu je i pogodak Lassana Diarra s petom i to s vrha šesnaest metara, dok je prava poslastica sačuvana za kraj. Igrač Vycee zabio je s Mattom Richiem gol rabonom, praktički iz mrtvog kuta. 
 

 
O porijeklu rabone još se dvoji. Talijani tvrde da je takav udarac prvi put izveo Giovanni Roccotelli kao igrač Cagliarija u drugoj talijanskoj ligi, davne 1976. godine, ali stanovnici Južne Amerike s time se ne slažu. Prema njima, rabonu je izveo Ricardo Infante 1948. godine, zabivši tako gol. Kako god bilo, zbog evolucije nogometa danas je imamo priliku gledati sve češće. Prekriženim udarcem najčešće nas časti Argentinac Erik Lamela. 
 
>>> Ovo mogu samo majstori: Neymar rabonom prima Messijevu loptu
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.