Radknapp umjesto Pletikose dovodi 40-godišnjeg Amerikanca, Lehmann na pragu Schalkea

PREMA napisima nekih njemačkih portala, prekaljeni bivši vratar njemačke nogometne reprezentacije Jens Lehmann (41) mogao bi sljedeće sezone stajati na vratima Schalkea, kluba u kojem je započeo profesionalnu karijeru.

Nakon odlaska Manuela Neuera u Bayern, u klubu iz Gelsenkirchena u potrazi su za iskusnim vratarom uz kojeg bi 22-godišnji Ralf Fährmann stasao. Navodno uprava kvalitetnu opciju vidi u Lehmannu, koji se reaktivirao krajem ove sezone nakon jednogodišnje mirovine kako bi pomogao svom bivšem klubu Arsenalu.

Njemački vratar zasad nije s Arsenalom dogovorio nastavak suradnje, iako se takva opcija spominje kroz engleske medije, što ga ostavlja slobodnim vratiti se u Schalke u kojem je branio između 1988. i 1998. godine.

40-godišnji Amerikanac iz Aston Ville na vratima Tottenhama

Američki 40-godišnji nogometni vratar Brad Friedel sljedeće će dvije godine braniti boje Tottenhama, navodi Sky Sports pozivajući se na izjave njegovog agenta Tonyja McGilla.

"Da, mogu potvrditi da je Brad izabrao Spurse, ali za njega je bila vrlo teška odluka napustiti Aston Villu. Brad je zaista uživao u periodu provedenom ondje. Navijači i osoblje bili su zaista izuzetni i znam da Brad Villi želi samo uspjeh. Ali sada je za njega vrijeme da krene dalje i zaista se veseli Tottenhamu i želi se nametnuti u momčadi i pomoći joj da se vrati među četiri najbolje", komentirao je McGill.

Friedel u Aston Villu dolazi bez odštete nakon tri godine provedene u Aston Villi, a dan nakon službenog isteka ugovora s klubom iz Birminghama, 1. srpnja, potpisat će dvogodišnji vjernost "spursima".

Prethodno Aston Villi, Friedel je u Premiershipu branio i boje Liverpoola i Blackburna u kojem je ostavio najdublji trag. Za američku reprezentaciju skupio je između 1992. i 2005. godine 82 nastupa.

U "spursima", u čijim je redovima prošle sezone igrao i hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa, bi barem u početku trebao imati status rezerve, iza Heurelha Gomesa i Carla Cudicinija.

20-godišnji Argentinac nasljednik Victora Valdesa

Mladi argentinski golman Esteban Andrada (20) uskoro bi svlačionicu Lanusa trebao zamijeniti onom španjolskih i europskih prvaka. Transfer u Barcelonu navodno je gotova stvar za jednog od perspektivnijih svjetskih čuvara mreže.

"Agent mi je rekao da ću Barcelonin igrač postati za dva ili tri tjedna. Nikada nisam niti mogao pomisliti da bi me tražiti mogao najbolji svjetski nogometni klub. Polaskan sam bio i prije tri mjeseca kada su pokazali interes za mnom", sretan je Andrada koji bi učiti trebao od Victora Valdesa.

"On mi može biti uzor."

Andrada je igrao za argentinsku U20 reprezentaciju, no nikada za seniorsku izabranu vrstu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.