tenis

Rafael Nadal sazvao izvanrednu presicu za novinare

Foto: Epa

OVOGODIŠNJI Wimbledon počinje 27. lipnja, ali još nije sigurno hoćemo li na trećem Grand Slamu sezone gledati Rafaela Nadala. Legendarni Španjolac je nedavno osvojio 14. pariški Grand Slam te ukupno 22. turnir iz serije najvažnijih turnira na svijetu. Time je na vječnoj ljestvici dodatno pobjegao prvim pratiteljima Novaku Đokoviću i Rogeru Federeru koji imaju po 20.

No, Nadal je cijeli turnir igrao u velikim bolovima, stopalo ga je uništavalo i sam je priznao da bez injekcija nije mogao nastupati. Nakon kraja finala mnogi su očekivali da će se Nadal i oprostiti od tenisa, ali Rafa je najavio da želi i dalje igrati, da želi otići na Wimbledon, ali da ne zna hoće li se uspjeti oporaviti. 

Iz Pariza se vratio na rodnu Mallorcu na štakama te će kod kuće pokušati riješiti kroničan problem.

''Igrao sam dva tjedna u ekstremnim uvjetima pod injekcijama koje su anestezirale stopalo. Zbog anestezije nisam imao osjećaj u stopalu. Sada ću primijeniti terapiju koja je drugačija. To mi je pomagalo i otklanjalo bol u prošlosti. Sastoji se od primanja injekcija s pulsirajućom radiofrekvencijom koja može smanjiti osjetljivost živca u stopalu'', rekao je Nadal pa dodao:

''Od anestetika mi stopalo potpuno utrne i ne osjećam ga, dok je tretman radiofrekvencijom dosta kontroliraniji. On polovično umrtvi živac. Vidjet ćemo kako će to izgledati u sezoni na travi.''

Nadal je najavio izvanrednu presicu za novinare za petak u Mallorci, na kojoj će objaviti hoće li nastupiti u Londonu ili ne. Španjolski mediji prenose da će tema presice biti, osim stanja njegove ozljede, i trudnoća Nadalove supruge. Nadalov stric Toni je prije par dana rekao kako vjeruje da će Rafa nastupiti na Wimbledonu.