FORMULA 1

Raikkonen: Posljednje četiri utrke bile su noćna mora, moramo počistiti nered

Foto: EPA

DRUGI dio sezone Alfe Romeo obilježava katastrofalna forma. Samo tri osvojena boda na četiri utrke nakon ljetne stanke frustriraju prvog vozača momčadi, Kimija Raikkonena. Na Velikoj nagradi Rusije Raikkonen je kvalifikacije završio već u prvim kvalifikacijama.

“Stanje u utrci je moja krivnja, iako smo se na kraju uspjeli vratiti zahvaljujući sigurnosnom automobilu, uspio sam izaći iz kruga zaostatka. Međutim, nismo imali dovoljno brzine. Nisam mogao pratiti Toro Rosso. Jednog sam vozača prošao, ali samo zbog toga što su se borili međusobno pa je Pierre Gasly otišao široko", rekao je pa dodao: 

“Moramo otkriti što se dogodilo na posljednje četiri utrke. Bile su to utrke iz noćne more i moramo dokučiti što je i gdje pošlo krivo, a onda počistiti taj nered. Od prethodnih utrka, mislim da smo jedino na Spa imali brzinu, sve ostale utrke bile su više ili manje borba s bolidom.”

U Alfi se nadaju osvajanju barem sedmog mjesta u konstruktorskom poretku, no to se čini kao sve teža misija. Zaostatak Alfe za Racing Pointom sada iznosi velikih 17 bodova.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.