Rakitić među najboljim Hrvatima ovog vikenda. Na prvom mjestu čovjek s deset klubova

Foto: EPA-EFE

SOFASCORE je objavio popis deset najbolje ocijenjenih hrvatskih nogometaša u Europi proteklog vikenda prema algoritmu te platforme. SofaScore u obzir uzima niz statističkih parametara prema kojima je najbolji Hrvat bio Standardov napadač Stipe Perica.

Bivši igrač Zadra, Chelseaja i još osam različitih klubova zabio je i asistirao u pobjedi Standarda 3:1 protiv Eupena kojom se približio borbi za Ligu prvaka. Eupen je poveo 1:0, ali je Standard izjednačio preko Balikwishe u 31. minuti da bi četiri minute kasnije Perica asistirao Zinckernagelu za preokret. Konačnu pobjedu Standarda Perica je potvrdio u 59. minuti svojim četvrtim prvenstvenim golom od kad je došao u rujnu iz Maccabija za 900.000 eura.

Na drugome mjestu je stoper St. Paulija Jakov Medić koji je na gostovanju kod Nurnberga golom u 33. minuti donio St. Pauliju vrlo važnu pobjedu. St. Pauli je na 10. mjestu druge Bundeslige, ali sa samo dva boda više od zone ispadanja.

Treći najbolje ocijenjeni Hrvat je Ivan Rakitić koji je dobio visoku ocjenu za 61 minutu odigranu u pobjedi Seville 3:0 protiv Elchea. Dobio je sedam od osam duela, imao je 86 posto točnih dodavanja i SofaScore ga je ocijenio s visokih 7.7.