Rakitić: U Rijadu sam vidio dječake u hrvatskim dresovima. Zamolio sam ih za fotku

Foto: Epa

BIVŠI  hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić smatra da je važno da Hrvatska pobjedom ili remijem sa Španjolskom započne u subotu nastup na Europskom prvenstvu.

"Potrebno je započeti dobrim rezultatom", rekao je 36-godišnji Rakitić u intervjuu za španjolske novine El Pais objavljenom u petak "Dobar rezultat je ponekad i neriješeno. Važno je ne izgubiti", dodao je.

Rakitić, koji je u rujnu 2020. prestao igrati za Hrvatsku, rekao je da su "mnogi igrači" u aktualnoj reprezentaciji u "jako dobroj formi" i "puni optimizma".

Rakitić vjeruje u finale Hrvatske i Španjolske 

"Dobro je početi prvenstvo ovako jakom utakmicom, da vidiš gdje si i kakav si. Uvjeren sam da ćemo gledati odličnu utakmicu, dva moguća kasnija finalista", rekao je bivši dokapetan Hrvatske. Rakitić smatra da konačni uspjeh Hrvatske na ovom prvenstvu ne bi bio iznenađenje.

"Hrvatska se već ustalila među momčadima iz vrha", istaknuo je.

Hrvatska je bila u finalu Svjetskog prvenstva 2018., polufinalu Svjetskog prvenstva 2022. te u finalu Lige nacija 2023. Kapetan Luka Modrić povest će ju u subotu u novi pohod na trofej. "Razgovarao sam s njim prije finala Lige prvaka i rekao mi je da želi nastaviti uživati i igrati na istoj razini", izjavio je Rakitić.

''U Rijadu sam vidio dvojicu dječaka u hrvatskim dresovima. Ja sam njih zamolio za fotografiju''

Ivan Rakitić će doma s obitelji pratiti prvenstvo. Rekao je da je nakon 13 godina i više od 100 utakmica bio pravi trenutak za oproštaj od reprezentacije.

"Došao je trenutak da više vremena provodim s obitelji, koja se bila puno žrtvovala zbog mene", izjavio je osvajač srebrne medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 2018. Rakitić, aktualni vezni igrač saudijskog Al-Shababa, rekao je da se ovih dana svugdje u svijetu mogu vidjeti hrvatski crveni i bijeli kvadratići.

"Neki dan sam šetao ulicom Rijada i vidio dvojicu dječaka u hrvatskim dresovima", ispričao je. "Ja sam njih zamolio za fotografiju. Hrvatski dres je nešto posebno, identificira nas s Hrvatskom. Igrači koji ga nose naši su idoli", dodao je.

Pročitajte više