LIGE PETICE

Rakitićev suigrač plakao je dok su ga iznosili s terena: Treneru, uništili su mi nogu

Foto: EPA

SEVILLA je s 3:0 (0:0) nadigrala Getafe u posljednjoj utakmici subotnjeg programa 22. kola španjolskog nogometnog prvenstva.

Svi pogoci pali su u posljednjih 30 minuta dvoboja, a ključnom se pokazala situacija iz 54. minute, kad je Dakonam grubim prekršajem teško ozlijedio lijevi skočni zglob Lucasa Ocamposa koji je na nosilima iznesen s terena i morat će dugo izbivati s travnjaka.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ OZLJEDU OCAMPOSA

Argentinac je iznesen u suzama, a do tada je bio najbolji na terenu.

"Treneru, uništili su mi nogu", rekao je Ocampos treneru Julenu Lopeteguiju dok je bio na nosilima.

Isključen i igrač i treneri

Dakonam je dobio izravni crveni karton, a zbog žučne rasprave isključena su i oba trenera, Julen Lopetegui i Joseph Bordalas Jimenez.

Pregledi su isključili lom, ali kako god, sjajnog napadača sigurno čeka nekoliko tjedana pauze.

Ocampos je ove sezone zabio sedam golova i upisao četiri asistencije u 30 nastupa u dresu Seville. Propustit će utakmice polufinala Kupa Kralja kao i dvomeč Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

Podsjetio na Eduarda

Mnoge je ovaj start podsjetio na priču Eduarda da Silve, ali srećom za Ocamposa posljedice nisu toliko tragične. Eduardo  je do 23. veljače 2008., dva dana prije svog 25. rođendana, bio jedan od najuzbudljivijih europskih napadača. Nakon spomenutog dana bio je sretan da opet hoda. 

Na ta dan prije 13 godina, i pola godine nakon što je uz odštetu od 13.5 milijuna eura iz Dinama prešao u Arsenal, Dudu, kako tepaju omiljenom brazilskom Hrvatu, na gostovanju svog kluba kod Birminghama u Premiershipu doživio je stravičnu ozljedu.

Suparnički branič Martin Taylor mu je u 3. minuti utakmice slomio fibulu lijeve noge te izazvao otvoreni lom gležnja. Više od desetljeća kasnije slike strašne ozljede i sjećanja na urlik hrvatskog napadača izazivaju iste reakcije i zgražanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.