ŠKOTSKA LIGA

RANGERS - CELTIC 1:0 Kraj devetogodišnje Celticove dominacije sve je bliži

Foto: EPA

GLASGOW RANGERSI pobijedili su Celtic 1:0 u 22. kolu škotskog prvenstva i tako napravili ozbiljan korak prema naslovu prvaka.

Momčad Stevena Gerrarda slavila je autogolom Calluma McGregora u 70. minuti i nakon dobivenog Old Firma ima 19 bodova više od gradskog rivala.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se osam minuta ranije kada je gostujući branič Nir Biton zaradio crveni karton. Do tada je Celtic bio bolji, imao je nekoliko prilika, a najbliži golu bio je Leigh Griffiths koji je u 22. minuti pogodio okvir gola.

Rangersu je to bila 13. uzastopna pobjeda u prvenstvu, na 11 utakmica nisu primili gol i treća u nizu u Old Firmu.

Celtic ima i tri utakmice manje odigrane, ali Gersi u 22 utakmice imaju impresivnih 20 pobjeda i dva remija (uz gol razliku 57:5) pa je teško vjerovati da tim Neila Lennona može to dostići.

Time je Celticova dominacija Škotskom od 2011. blizu kraja. Rangers, vlasnik 54 naslova prvaka Škotske, posljednji je put bio prvak 2011. godine nakon čega je uslijedio krah. Klub je godinama zatim igrao u nižim ligama nakon bankrota da bi se u posljednje tri godine stabilizirao u vrhu i sad konačno napao naslov prvaka.

Hrvatski reprezentativac Borna Barišić odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku momčad, a Nikola Katić zbog teške ozljede već dugo nije u kadru Stevena Gerrarda.

Rangersi 10. siječnja dočekuju Aberdeen, Celtic dan kasnije Hamilton.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.