Rasistička pjesma navijača Lazija za igrača Milana: "Ova banana je za tebe"

Foto: Getty Images / Guliver Image

TALIJANSKI nogometni savez nije kaznio veznjaka Milana Tiemouea Bakayoka, koji je poslije pobjede nad Lazijom 1:0 podignuo dres protivničkog igrača Acerbija ispred najvatrenijih navijača Rossonera i tako mu se narugao zbog najava da je Lazio bolji od Milana. 

>>> Branič Lazija podcijenio Milan pa dobio odgovor: "OK. Vidimo se u subotu"

>>> Zašto su igrači Milana slavili pobjedu pokazujući dres rivala?

Međutim, žestoka kazna čeka pristalice rimskog kluba zbog rasizma.

Tijekom utakmice protiv Udinesea (2:0) navijači Lazija pjevali su rasističku pjesmu posvećenu Bakayoku, a u kojoj otvoreno naglašavaju da je "ova banana za njega", što je dodatno potreslo Italiju koja posljednjih mjeseci ima ogromnih problema s rasističkim povicima na stadionima.

Svi se još sjećaju kako su navijači Intera na Meazzi vrijeđali braniča Napolija Kalidoua Koulibalyja, a nedavno su isto u Cagliariju doživjeli igrači Juventusa Blaise Matuidi i Moise Kean.

Savez je kaznio Inter s dvije utakmice pred praznim tribinama, a sada se čeka odluka za nedopustivo ponašanje na sjeveru Olimpica. 

Također, nevjerojatno da u zapisniku s utakmice iz Rima nigdje ne piše da je bilo rasističkog vrijeđanja, kao da se nije ni dogodilo. No, svi na Apeninima očekuju dodatnu kaznu za rimski klub koji će 24. igrati opet na San Siru protiv Milana u uzvratu polufinala talijanskog kupa.

Prva utakmica je završila bez golova. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.