RASPRODANA UTAKMICA HRVATSKE I SRBIJE Grad Split potrošit će 2 milijuna kuna za rukometni Euro

Foto: FIBA

NAKON dugotrajnih i neizvjesnih pregovora, danas je u splitskoj gradskoj upravi potpisan ugovor između Grada Splita i Hrvatskog rukometnog saveza. Grad Split na organizaciju prvenstva potrošit će oko dva milijuna kuna, a utakmica između Hrvatske i Srbije već je rasprodana. Ulaznica ponestaje i za oglede sa Švedskom i Islandom.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara malo je zakasnio na potpisivanje ugovora. Ispričao se sastankom s nadbiskupom Marinom Barišićem.

Split po treći put organizira međunarodno prvenstvo u rukometu. Nakon dva svjetska, stiže europsko prvenstvo.

"U Splitu će biti otvoreno prvenstvo 12. siječnja. Ove godine smo produžili Božićni sajam zbog prvenstva. Naša je želja da se gosti dobro osjećaju u našem gradu i osjete pravi šušur izvan samog rukometnog borilišta. Izražavam zadovoljstvo što ćemo ugostititi jednu veliku svjetsku manifestaciju i hrvatsku rukometnu reprezentaciju", kazao je gradonačelnik Opara.

Sjajna atmosfera sa Svjetskog prvenstva 2009. godine

"Na projektu radimo čitavu godinu, obišli smo cijelu Europu s promotivnim materijalima. Imamo čast otvoriti prvenstvo, to je u skladu sa našom strategijom. Zna se da je Split najsportskiji grad na svitu. Napravili smo sve kako bi promovirali naš grad na najbolji način. Nadam se uspješnim sportskim rezultatima", kazala je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Grada Splita.

"Mi isto izražavamo zadovoljstvo što je završilo pregovaranje koje je malo duže potrajalo. Želja je stožera i igrača da se ponovi sjajna atmosfera sa Svjetskog prvenstva 2009. kada smo se svi odlično osjećali u Splitu i imali fantastičnu publiku. Mislim da će organizacija biti i bolja ove godine", nada se Damir Poljak, glavni tajnik HRS-a.

"Karte za Hrvatska - Srbija su prodane, a karte za Švedsku i Island su pri kraju", otkrio je Silvije Vidić, direktor marketinga HRS-a. 

Milijun i 250 tisuća kuna za promociju, 450 tisuća kuna najam dvorane, 400 tisuća kuna troškovi...

Troškove koje će imati Grad specificirao je gradonačelnik Opara. Najavio je i kako će ugovor biti javno predstavljen.

"Grad Split obavezao se isplatiti milijun i 250 tisuća kuna za promociju. Drugi dio ugovora odnosi se na Spaladium arenu, zbog toga su i trajali ovi pregovori. Imali smo situaciju kakvu drugi gradovi nemaju. Nismo ni vlasnici, ni partneri dvorane, morali smo pregovarati sa stečajnom upraviteljicom.

Obaveze Grada su 450 tisuća kuna za najam plus varijabilni dio, poput energenata. Tu je cifra maksimalno 400 tisuća kuna, a ona će biti isplaćena ovisno o potrošnji. Grad Split je obavezan dovesti u red okoliš koji nije najbolji. Loše je stanje istočnog dijela dvorane kojeg očekuje prekrivanje. Taj trošak će biti pokriven kao sponzorski segment. Reklamom bi prekrili dio koji nije reprezentativan. Bitno je da imamo ugovor i da je sve pokriveno", kazao je splitski gradonačelnik. 

"Grad Split dobio je najpovoljniji ugovor"

"Opara je moj dugogodišnji prijatelj, ali i vrlo tvrd pregovarač. Grad Split dobio je vrlo povoljan, možda i najpovoljniji ugovor. Bitno je da je HRS od prvog dana iskazao želju i volju da reprezentacija prvi dio odigra u Splitu. Bilo je dosta prepreka, promjene vlasti i slično. Danas smo svi sretni što se ovo okončalo, što će Split ugostiti reprezentaciju i dati nam vjetar u leđa da dođemo do konačnog cilja. Ova reprezentacija jedino nije osvojila europsko prvenstvo. Objektivno ovo je puno veći događaj od svjetskog prvenstva. Mislim da smo mi puno više uložili financijski", kazao je Zoran Gobac.

Otkrio je i kako će treba dosta posla da se arena dovede u red.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.