RAT ZA PENAL Mourinho morao riješiti fajt triju zvijezda Uniteda tko će pucati jedanaesterac

Foto: Getty Images/Guliver Image

MANCHESTER UNITED - BENFICA 2:0 u četvrtom kolu skupine Lige prvaka.

United je lako savladao portugalskog prvaka i zadržao savršen učinak, ali do oba gola došao je mukotrpno, iako je imao dva penala.
 
Prvo je u 15 minuti Benficin golman Mile Svilar obranio penal Anthonyju Martialu, koji je i izborio kazneni udarac. Srećom po United, na kraju prvog dijela Matićeva lopta odbija se od Svilara u gol za vodstvo 1:0.
 
U 78. minuti Marcus Rashford izborio je drugi penal za domaćine, ali sada nije bilo šanse da ga izvede onaj nad kojim je napravljen. Također nije bilo moguće ni da ga puca prvi izvođač penala. Ne samo zato što je Martial promašio prvi jedanaesterac na utakmici, nego i jer ga je samo tri minute ranije zamijenio upravo Rashford. 
 
Loptu je ugrabio Romelu Lukaku, odlučan da na najlakši način prekine niz bez gola, koji se sinoćnjom utakmicom produljio na čak šest utakmica. Ali Herrera je belgijskog napadača uvjerio da mu je zbog aktualne jalovosti bolje prepustiti penal njemu. 
 
Nakon što je Bask već namjestio loptu na bijelu točku, dotrčava mu Daley Blind i kaže da bi on trebao pokušati svladati Svilara.

Ovo mrcvarenje oko izvođenja penala završilo je dobro po United jer nizozemski branič sigurno je poentirao za konačnih 2:0.
 
Naravno, s obzirom da se trakavica odvijala pred cijelim svijetom, Mourinho je nakon utakmice morao objasniti zašto je do nje došlo:
 
"Ne razumijem zašto me svi pitaju isto. Plaćen sam donositi odluke, bile one dobre ili loše. U prvom poluvremenu odlučio sam loše, u drugom dobro, i ne vidim u čemu je drama."
 
Unitedov trener detaljno je opisao razvoj događaja prilikom borbe igrača njegove momčadi za izvođenje penala: "Romelu je želio pucati, on ima osobnost i karakter za preuzimanje odgovonosti. Herrera također ima sve to, ali moja odluka bila je, da na osnovu zadnjih treninga, to napravi Blind."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.