RAT ZA PRVU LIGU Kamenovanje autobusa, bizarni penal, četiri crvena kartona i gol u 125. minuti

Foto: Twitter

NEVJEROJATNU utakmicu u polufinalu doigravanju za plasman u Ligue 1 odigrali su u nedjelju AC Ajaccio i Le Havre.

Gosti na Korzici, blago rečeno, nisu bili baš prijateljski dočekani. Utakmica se prvo trebala igrati u petak, ali je odgođena jer policija Le Havreu nije mogla jamčiti sigurnost. Naime, nakon što su preletjeli 1400 kilometara dug put do Ajaccija, gosti su busom krenuli prema stadionu. No kad su došli ispred parkirališta put su im prepriječili domaći navijači. Zapalili su baklje i nisu im dali da prođu, a onda su krenuli i uništavati autobus.

Pod autobus su bacili topovski udar koji je oštetio sustav za upravljanje i klima-uređaj, razbijeno je i vozačevo staklo i organizatori su odlučili odgoditi utakmicu. Ne bi li smirili situaciju, sa stadiona su izašli domaći igrači i krenuli prema gostima da im iskažu podršku, no igrači Le Havrea odbili su njihov posjet.

"Jedino što moji igrači žele jest otići kući. Ovdje je neizdrživo i odluka o odgodi je bila logična", rekao je kratko nakon incidenata gostujući trener Oswald Tanchot.

Njegova momčad je u neprijateljskom gradu dva dana čekala utakmicu, u kojoj je bila nekoliko sekundi udaljena od finala. U vatrenoj atmosferi malog stadiona Francois Coty domaćini su poveli prekrasnim golom Gimberta u 17. minuti, da bi Mateta u 36. izjednačio na 1:1.

U drugom poluvremenu nije bilo golova i utakmica je otišla u kaotičan produžetak. Najkontroverzniji trenutak dogodio se u 108. minuti. Nakon što su gosti promašili dobru priliku, u kaznenom prostoru se domaći igrač Coutadeur prvo unio u lice sucu, a potom ga i odgurnuo. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, sudac je u tom trenutku dosudio kazneni udarac za goste te isključio, Coutadeura što je uzrokovala goleme proteste kod domaćih igrača. Čini se da ga je dosudio jer ga je igrač udario, ali to je vjerojatno prvi takav penal u povijesti.

Mateta je čekao tri minute da izvede penal, zabio ga je i onda napravio neviđenu glupost. Provocirao je i gestikulirao prema domaćim navijačima, nakon čega je na terenu nastala opća tučnjava. Matetu je udario domaći igrač Sainati, mlatili su se svi živi da bi sudac na kraju isključio Matetu i Sainatija, a potom i gostujućeg igrača Baina.

Igra se nastavila devet na devet i sve do 125. minute činilo se da će Le Havre do velike pobjede, ali onda je Camara fantastičnim udarcem s 20 metara zabio za 2:2 i penale.

Za šokirane goste Ferhat je promašio prvi penal, domaćini su zabili svih pet i prošli u finale doigravanja gdje će igrati protiv Toulousea, 18. momčadi francuske prve lige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.