TENIS

Razbijao rekete, vrijeđao Hrvata, urlao na suce. Sad kaže: Ne radim lude stvari

Foto: EPA

AUSTRALSKI tenisač Nick Kyrgios rekao je kako je Rafael Nadal veći od Rogera Federera i Novaka Đokovića. "Nadal je najbolji od velike trojke. Ima 22 Grand Slam naslova, dok ostali (Federer i Đoković) imaju po 20", izjavio je Kyrgios u intervjuu za Ultima Horu.

Kyrgios je jedan od najkontroverznijih tenisača. Nedavno se prepucavao sa sunarodnjakom Bernardom Tomićem i odbio meč s njim za dva milijuna dolara, dok je u ožujku, u meču s Nadalom, razbio reket o tlo i skoro udario sakupljača loptica. Priznao je kako se borio s mentalnim problemima, imao suicidalne misli, koristio droge i pio alkohol te "mrzio vlastiti život".

Nedavno je, na turniru u Houstonu, vrijeđao suca. Bijesan je bio i u Miamiju, gdje se bunio zbog brzine podloge i zvuka koji je dopirao iz voki-tokija. Urlao je, također, na srpsku sutkinju, a Bornu Ćorića pitao ima li kamenje u glavi. "Ne znam zašto misle da sam ja zločesti dečko tenisa", odgovorio je u spomenutom intervjuu.

"Ne radim lude stvari na terenu"

"Ne mislim da radim lude stvari na terenu. Uvijek sam pokazivao emocije i bio ambiciozan, neću to promijeniti. Navijači žele vidjeti uzbudljive mečeve. Ako izgubim, naljutit ću se. To je normalno, neki to pokazuju više od drugih", smatra Kyrgios, ispred kojeg je ATP 250 turnir na Mallorci.

"Imao sam osjećaj da nemam s kime razgovarati niti kome vjerovati. Odbijao sam podršku obitelji i prijatelja, zatvorio sam se, iako su mi mogli pomoći da razmišljam pozitivno", dodao je Australac o borbi s depresijom.