Razveselio je Hrvatsku četiri minute nakon što je ušao u igru. Na kraju ju je šokirao

Foto: EPA

HRVATSKA i Albanija odigrale su 2:2 u susretu drugog kola skupine B Europskog prvenstva. Momčad izbornika Zlatka Dalića u prvom kolu doživjela je poraz od Španjolske (3:0), a sad je kiksala protiv autsajdera skupine B. Hrvatska je odigrala katastrofalno prvo poluvrijeme protiv Albanije, koja je povela u 11. minuti golom Qazima Lacija.

Dalićevi izabranici okrenuli su u drugom poluvremenu. Andrej Kramarić izjednačio je u 74. minuti, a Klaus Gjasula dvije minute kasnije postigao autogol tako što je lopta od njega, nakon udarca Luke Sučića i odbijanja, završila u mreži. Hrvatska je bila blizu pobjede, međutim Albanci su došli do boda pogotkom Gjasule, koji je u 95. minuti bio nečuvan te je s desetak metara savladao golmana Dominika Livakovića.

Gjasula, od tragičara do junaka

Gjasula, 34-godišnji defenzivni veznjak, tako je u jednom susretu prošao put od tragičara do junaka Albanije, a igrao je svega 20-ak minuta s obzirom na to da ga je izbornik Sylvinho uveo u 72. minuti.

Riječ je o nogometašu rođenom u Tirani, koji prema podacima Transfermarkta ima albansko i njemačko državljanstvo. Nastupao je za niz njemačkih niželigaša poput Freiburgera, Bahlingera, Mannheima, druge momčadi Duisburga, Offenbacha, Stuttgarter Kickersa i Halleschera.

Bio je i u poznatijim klubovima Paderborn i HSV, a od 2021. do 2024. nastupao je za Darmstadt. Trenutno je bez kluba jer mu je istekao ugovor. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 400 tisuća eura.

Hrvatskoj slijedi Italija i borba za osminu finala

Hrvatskoj u ponedjeljak, 24. lipnja u 21 sat slijedi posljednji susret grupne faze s braniteljem europskog naslova Italijom. U osminu finala proći će po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine, kao i četiri od šest najboljih trećeplasiranih. Hrvatska sada ima jedan bod, kao i Albanija, koja je u prvom kolu izgubila od Italije (2:1). Španjolci i Talijani utakmicu drugog kola igraju u četvrtak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.