BUNDESLIGA

Reakcije na Kalouovu snimku: Nema lijeka protiv gluposti. To je ubod u srce sporta

Foto: EPA

SNIMKA iz svlačionice Herthe koju je snimio i objavio Salomon Kalou pokrenula je burne reakcije u njemačkom i svjetskom nogometu i donijela reprezentativcu Obale Bjelokosti suspenziju, a vjerojatno će mu donijeti i otkaz.

Njegova snimka pokazala je niz kršenja higijenskih pravila. Kalou se pozdravljao sa suigračima, rukovao s klupskim djelatnikom, upao na testiranje suigrača koje se trebalo provoditi u posebnim uvjetima...

Uskoro se Bjelokošćanin ispričao, ali malo mu to vrijedi.

"Nema lijeka protiv gluposti", prokomentirao je bivši predsjednik Bayerna Uli Hoeness u televizijskoj emisiji fokusiranoj na situaciju s koronavirusom u sportu.

"To je bio ubod u srce cijelom sportu", dodala je bivša skijaška zvijezda Felix Neureuther, a Christian Seifert, direktor Njemačke nogometne lige, rekao je da je razočaran i ljutit zbog Kalouova postupka.

Hertha je suspendirala Kaloua, koji je u klubu već šest godina, jer je prikazivanjem snimke iz svlačionice prekršio osnovna klupska pravila. Nije mu pomogla ni isprika ni opravdanje da je to činio jer je bio sretan što su svi testovi na koronavirus u klubu bili negativni.

U spomenutoj televizijskoj emisiji govorilo se, naravno, i o povratku Bundeslige, koji je zakazan za 16. svibnja.

"Barem je stvorena podloga da se sezona razumno završi. Izostanak publike i neizvjesnost oko novca od sponzora i TV prava mali su problem za Bayern, ali preživjet ćemo i to", rekao je Hoeness te pohvalio njemačku vladu i zdravstveni sustav zbog izvrsnog posla tijekom pandemije, a građane zbog discipliniranog ponašanja za kakvo nije vjerovao da je moguće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.