Bundesliga

Real je skupog tinejdžera poslao u Dortmund na kaljenje, a tamo skoro i ne igra

Foto: EPA

REINIER je potpisao za Real Madrid u siječnju 2020. godine samo dan nakon što je proslavio 18. rođendan, a španjolski prvak je za njega dao 30 milijuna eura Flamengu.

Mladi Brazilac nije zabilježio nijedan nastup za Real u drugom dijelu prošle sezone, a onda je u kolovozu prošle godine otišao na posudbu u Borussiju Dortmund.

Posudba koja ne ide po planu

Real već nekoliko sezona unazad na sličan način razvija mlade nogometaše. Na posudbe su slali Achrafa Hakimija, Martina Odegaarda, Takefusa Kuba...

Grafika: Sofascore za IndexSport

Ovi igrači su uglavnom igrali bitne uloge u klubovima koji su ih dovodili na posudbe, ali kod Reiniera to nije slučaj.

Brazilski veznjak je upisao samo devet nastupa u svim natjecanjima ove sezone, a nijednom nije bio starter.

Zabilježio je tek oko 160 minuta nogometa u ovoj sezoni što u prosjeku iznosi 18 minuta po utakmici.

Real ga je doveo čim je proslavio 18. rođendan, ali ove sezone je u devet utakmica prosječno igrao po 18 minuta

Sve ovo utjecalo je i na njegovu cijenu na Transfermarktu koja sada iznosi 18 milijuna eura, a iznosila je 25 milijuna prije dolaska u Real.

Reinier je od 12. prosinca 2020. godine nastupio u samo jednoj utakmici za Dortmund i to proteklog vikenda kad je dobio 20 minuta u porazu Borussije u gostima kod Freiburga (2:1).

Kako stvari stoje, sve su manje šanse da će Reinier dobiti pravu priliku u ovoj sezoni jer Dortmund je u krizi i nalazi se na šestom mjestu Bundeslige s četiri boda manje od mjesta koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

Reinier je po dolasku u Dortmund dogovorio posudbu koja istječe tek na ljeto 2022. godine, a njegov ugovor s Realom traje do ljeta 2026. godine.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.