Real samo jednom igraču nije ponudio produljenje ugovora. Besplatno odlazi ovog ljeta

Foto: EPA

MARIANO DIAZ (28) ove je sezone za Real Madrid imao deset nastupa. U La Ligi je u njih osam skupio 121 minutu, u Ligi prvaka igrao je pet minuta, a na Svjetskom klupskom prvenstvu odigrao je minutu. Sveukupno je Diaz ove sezone na terenu proveo 127 minuta bez ikakvog konkretnog učinka, a po sezoni zarađuje oko 8.5 milijuna eura.

Za njega u Realu neće biti mjesta od sljedeće sezone. Naime, Diazu 30. lipnja istječe ugovor i jedini je igrač od svih u Realu koji su se našli pred istekom a kojem klub nije ponudio produljenje. Prije šest godina Real ga je prodao Lyonu za osam milijuna eura uz pravo otkupa za 22 milijuna eura.

Odlazi kao uhljeb

Mariano je u jedinoj sezoni u Lyonu postigao 21 gol i namjestio ih šest pa je Real aktivirao klauzulu i za Mariana dao gotovo tri puta više od iznosa za koji ga je prodao, nadajući se kako je dobio sjajnog napadača.

Ispalo je suprotno. Mariano već godinama igra jako malo i zabija još manje, a navijače posebno iritira jer zbog ugovora koji ima ne želi napustiti klub. Zato ga fanovi smatraju uhljebom. S druge strane, nijedan klub ga posljednjih mjeseci nije htio dovesti zbog visokih primanja i Real sada mora čekati kraj sezone i istek ugovora kako bi ga se riješio.