HRVATSKI RUKOMET

Realnost hrvatskog ženskog rukometa. Druga ekipa prvenstva bez plaće za Božić

Foto: ŽRK Bjelovar Facebook

HRVATSKE rukometašice u ovom trenutku na Europskom prvenstvu u Danskoj ostvaruju odlične rezultate i pokazuju najsvjetliju stranu hrvatskog ženskog rukometa.

S druge strane, rukometašice hrvatskog prvoligaša ŽRK Bjelovara prestale su trenirati u utorak zbog neisplaćenih plaća. Posljednju su dobile u rujnu.

Rukometašice s klubom žele pronaći najbolje rješenje

Trenutno drže drugo mjesto na ljestvici hrvatskog prvenstva, a posljednje tri sezone igraju u europskim natjecanjima.

"Razumijemo da su teška vremena i da se zbog korone svi nalaze u problemima. S druge strane, mi sve svoje obveze uredno ispunjavamo i bilježimo odlične rezultate, a posljednju plaću dobile smo za rujan. Nije nam cilj eventualnim neigranjem dovoditi klub u još veće probleme, stoga idemo dan po dan u nadi da ćemo zajedno pronaći najbolje rješenje", kazala je kapetanica Bjelovara Mirna Gašparović za mojportal.hr.

Predsjednik preuzeo odgovornost za neisplatu plaća

O situaciji u klubu se očitovao i predsjednik Dario Pleško koji nije mogao stati pred igračice jer se nalazi u samoizolaciji zbog pozitivnog testa na koronavirus.

"Istina je da plaće kasne, ali iz objektivnih razloga. U ovoj godini od sponzora smo dobili četvrtinu prošlogodišnjeg iznosa. Uz to, nemamo prihode od prodaje ulaznica jer publika ne smije u dvoranu, a mlađi uzrasti ne treniraju pa nemamo ni prihod od članarina. Preuzimam na sebe odgovornost, trenutačno smo u pregovorima sa sponzorima i vjerujem da će se situacija vrlo brzo riješiti", rekao je Pleško.

Igračice u njihovim nastojanjima da se izbore za isplatu plaća podržava i trener Hrvoje Cikoja.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.